Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Kolesarja v Medžugorju (foto: Metka Lipič Baligač)
Kolesarja v Medžugorju | (foto: Metka Lipič Baligač)

Brata Baligač s kolesom v Medžugorje

Slovenija | 04.07.2024, 10:14 Alen Salihović

V poletnih dneh se mnogi odpravljajo ob dopustih tudi na romanja. Drago Baligač iz Beltinec je te dni kolesaril v Medžugorje, kar je bilo hkrati romanje in osebni podvig za njegov 60 rojstni dan. Pridružil se mu je brat Andrej Baligač, duhovnik v Ljubljani, z avtomobilom ju je spremljala Metka Lipič Baligač.

Kot poročajo na spletni strani Vestnika, sta Drago in Andrej sedla na kolo 22. junija ob petih zjutraj v Beltincih, čas kolesarjenja s postanki in prenočevanjem je trajalo 58 ur, brez postankov pa nekaj minut manj kot 24 ur. Pot je bila dolga 534 kilometrov, pri čemer sta premagala skupno višinsko razliko 4560 metrov. Najvišja temperatura zraka je bila 44,4 stopinj Celzija, najvišji vrh pa Kupres, visok 1250 metrov.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.