Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Kolesarja v Medžugorju (foto: Metka Lipič Baligač)
Kolesarja v Medžugorju | (foto: Metka Lipič Baligač)

Brata Baligač s kolesom v Medžugorje

Slovenija | 04.07.2024, 10:14 Alen Salihović

V poletnih dneh se mnogi odpravljajo ob dopustih tudi na romanja. Drago Baligač iz Beltinec je te dni kolesaril v Medžugorje, kar je bilo hkrati romanje in osebni podvig za njegov 60 rojstni dan. Pridružil se mu je brat Andrej Baligač, duhovnik v Ljubljani, z avtomobilom ju je spremljala Metka Lipič Baligač.

Kot poročajo na spletni strani Vestnika, sta Drago in Andrej sedla na kolo 22. junija ob petih zjutraj v Beltincih, čas kolesarjenja s postanki in prenočevanjem je trajalo 58 ur, brez postankov pa nekaj minut manj kot 24 ur. Pot je bila dolga 534 kilometrov, pri čemer sta premagala skupno višinsko razliko 4560 metrov. Najvišja temperatura zraka je bila 44,4 stopinj Celzija, najvišji vrh pa Kupres, visok 1250 metrov.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...