Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Romarji na Trgu sv. Petra (foto: Simone Risoluti)
Romarji na Trgu sv. Petra | (foto: Simone Risoluti)

Papež: Potrebujemo Cerkev in družbo, ki ne izključujeta nikogar

Svet | 30.06.2024, 13:45 Alen Salihović Vatican News

Papež Frančišek je tudi danes nagovoril številne romanje na Trgu sv. Petra. Z okna apostolske palače je dejal, da je Bog nekdo, ki te prime za roko in te dvigne; nekdo, ki pusti, da se ga dotakne tvoja bolečina in se te dotakne, da te ozdravi in ti povrne življenje.

»On nikogar ne diskriminira, saj ima vse rad,« je dejal papež in vse povabil, da naj vstopimo v odnos z brati tako, da jim ponudimo roko. »Bratje in sestre, glejmo Božje srce, saj potrebujemo Cerkev in družbo, ki ne izključujeta nikogar in nimata nikogar za »nečistega«, da bo vsak z svojo lastno zgodovino sprejet in ljubljen in to brez etiket in predsodkov, ljubljen brez pridevnikov. Prosimo Sveto Devico, njo, ki je Mati nežnosti, naj posreduje za nas in za ves svet,« je po poročanju slovenskega uredništva dejal papež Frančišek. 

Apel papeža

Danes se spominjamo prvih rimskih mučencev. Tudi mi živimo v času mučeništva, celo bolj kot v prvih stoletjih. V različnih delih sveta so številni naši bratje in sestre zaradi svoje vere diskriminirani in preganjani, zaradi česar pa je Cerkev rodovitna. Drugi se nato soočijo z mučeništvom v »belih rokavicah«. Podprimo jih in naj nas navdihuje njihovo pričevanje ljubezni do Kristusa.

Na zadnji junijski dan prosimo Presveto Srce Jezusovo, naj se dotakne src tistih, ki hočejo vojno, da bi se spreobrnili k projektom dialoga in miru.

Bratje in sestre, ne pozabimo na trpečo Ukrajino, Palestino, Izrael, Mjanmar in mnoge druge kraje, kjer ljudje zaradi vojne tako zelo trpijo.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media) Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media)

Mlada mamica na poti do beatifikacije

V baziliki sv. Janeza v Lateranu se je na praznik sv. Alojzija končal škofijski postopek o življenju, krepostih in sluhu svetosti mlade rimske matere Chiare Corbelle Petrillo, ki je umrla leta ...

Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA) Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA)

V Smledniku premiera filma o Jakobu Aljažu

Župnija Smlednik je podprla in ustvarila animirani dokumentarni film o velikem Slovencu, snovalcu Aljaževega stolpa in duhovniku Jakobu Aljažu.

O avtorju