Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Sveto pismo (foto: Unsplash)
Sveto pismo | (foto: Unsplash)

V Oklahomi izdali ukaz za vključitev Svetega pisma v učne programe

Svet | 28.06.2024, 14:19 Marta Jerebič Slovenska tiskovna agencija

Najvišji uradnik za izobraževanje v ameriški zvezni državi Oklahoma, Ryan Walters, je včeraj vsem tamkajšnjim javnim šolam ukazal, da v učne programe od 5. do 12. razreda vključijo Sveto pismo.

Na tiskovni konferenci je povedal, da je Sveto pismo nepogrešljiv zgodovinski in kulturni mejnik in da učenci brez osnovnega poznavanja Biblije ne morejo pravilno razumeti temeljev njihovega naroda.

Ukrep v Louisiani

Walters je že prejšnji teden pohvalil zakon v Louisiani, ki javnim šolam naroča izobešanje desetih zapovedi v vseh učilnicah,  in izrazil svojo namero, da ga posnema. "Boga moramo pripeljati nazaj v šolo in ne smemo dovoliti, da radikalna levica spremeni naše šole v ateistične centre, v katerih se o državi govori kot da na njene temelje ne bi vplivala vera« je dejal v intervjuju za Fox news.

Proti ukrepu v Louisiani so že bile vložene tožbe, podobno se sedaj obeta tudi v Oklahomi. Zagovorniki ločitve Cerkve od države menijo, da gre za grobo kršitev ustave.

Trumpova podpora

Medtem je Waltersov govor na svojem omrežju pohvalil Donald Trump, ki računa na podporo evangeličanskih kristjanov na novembrskih predsedniških volitvah.

Svet
s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si) s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si)

Sestra Lidija, zbogom in hvala!

V Novem mestu se bodo danes poslovili od šolske sestre de Notre Dame in zveste glasnice Radia Ognjišče s. Lidije Eme Vučina. Daritev svojega življenja je sklenila v 89. letu starosti in 58. letu ...

Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media) Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media)

Mlada mamica na poti do beatifikacije

V baziliki sv. Janeza v Lateranu se je na praznik sv. Alojzija končal škofijski postopek o življenju, krepostih in sluhu svetosti mlade rimske matere Chiare Corbelle Petrillo, ki je umrla leta ...

Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger) Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger)

Sedem jih je odgovorilo: Tukaj sem, pošlji mene!

Kako se rodi duhovnik? Kako Jezus danes kliče mlade može, da bi hodili za Njim? Je težko dati pritrdilni odgovor? Kaj radi počnejo, ko niso v službi? Letos se Slovenci veselimo sedmih ...

Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA) Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA)

V Smledniku premiera filma o Jakobu Aljažu

Župnija Smlednik je podprla in ustvarila animirani dokumentarni film o velikem Slovencu, snovalcu Aljaževega stolpa in duhovniku Jakobu Aljažu.