Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Tanja DominkoTanja Dominko
Fotografija je simbolična (foto: Rok Mihevc)
Fotografija je simbolična | (foto: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

Cerkev na Slovenskem | 21.06.2024, 14:11 Rok Mihevc

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v nadaljevanju spremembe objavljamo tudi mi.

  • Mag. Blaž FRANKO, ki se je vrnil s študija v Rimu, je bil imenovan za župnijskega upravitelja župnije Mirna Peč.
  • Branko JUREJEVČIČ, kaplan v župniji Črnomelj, je bil imenovan za župnika župnije Kočevje in soupravitelja župnije Mozelj.
  • Franc LEVIČAR, duhovni pomočnik v župniji Šentjernej, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župnijah Raka in Studenec.
  • Mag. Igor LUZAR, duhovni pomočnik v župniji Šentjernej, imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Novo mesto – Šmihel.
  • Janez MEGLEN, kaplan v župniji Novo mesto – Šmihel, je bil imenovan za kaplana v župniji Črnomelj.
  • Jernej NEMANIČ, župnik župnije Trebelno, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Metlika ter na soupravah Suhor in Radovica.
  • Msgr. France NOVAK, župnik župnije Sv. Križ - Podbočje, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v isti župniji.
  • Jakob PILETIČ, kaplan v župniji Metlika, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Št. Peter – Otočec ter za vojaškega kaplana v Slovenski vojski.
  • Janez RIHTARŠIČ, župnik župnije Mirna Peč, je bil imenovan za župnika župnije Šentjernej.
  • Damjan ŠTIH, župnik župnije Kočevje in soupravitelj župnije Mozelj, je bil imenovan za župnika župnije Sv. Križ - Podbočje.
  • Msgr. Anton TRPIN, župnik župnije Šentjernej, je bil imenovan za duhovnega pomočnika v isti župniji.
  • Janez ZDEŠAR, župnik župnije Mokronog, je bil imenovan tudi za soupravitelja župnije Trebelno.

Cerkev na Slovenskem
s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si) s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si)

Sestra Lidija, zbogom in hvala!

V Novem mestu se bodo danes poslovili od šolske sestre de Notre Dame in zveste glasnice Radia Ognjišče s. Lidije Eme Vučina. Daritev svojega življenja je sklenila v 89. letu starosti in 58. letu ...

Marijin kip na Crnici - Medžugorje (photo: Marjana Debevec) Marijin kip na Crnici - Medžugorje (photo: Marjana Debevec)

Lahko še izprosimo mir?

V Medžugorju bodo nocoj sklenili posebno devetdnevnico z rožnim vencem za mir. Vidkinja Marija Pavlović je namreč dejala, da ji je to naročila Kraljica miru. Kaj lahko katoličani in vse verske ...

Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger) Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger)

Sedem jih je odgovorilo: Tukaj sem, pošlji mene!

Kako se rodi duhovnik? Kako Jezus danes kliče mlade može, da bi hodili za Njim? Je težko dati pritrdilni odgovor? Kaj radi počnejo, ko niso v službi? Letos se Slovenci veselimo sedmih ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...