Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Papež: Evangelij moramo v vsakdanjem življenju sejati z zaupanjem in potrpežljivo

Svet | 16.06.2024, 14:03 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru vernike spodbudil, naj z zaupanjem in potrpežljivo širijo seme Božje besede, še posebej, ko se teren zdi sovražen in rezultati kljub našim prizadevanjem niso takojšnji.

»Gospod nam daje zgled. Uči nas, da naj z zaupanjem sejemo evangelij tam, kjer smo, in zatem čakamo, da posejano seme začne rasti in prinese sadove tako v nas kot v drugih, ne da bi pri tem izgubili pogum in ne da bi se med seboj prenehali podpirati tudi tam, kjer se nam ne glede na napore zdi, da ne vidimo neposrednih rezultatov. Pogosto se namreč tudi med nami, četudi se ne vidi, čudež že dogaja in bo ob svojem času prinesel obilne sadove,« je dejal papež.

Po opoldanski molitvi je sveti oče pozval k miru v Ukrajini, na Bližnjem vzhodu, v Sudanu in Mjanmaru, še posebej pa tudi v Demokratični republiki Kongo, ki je bila v zadnjih dneh prizorišče krvavih spopadov in pokolov v vzhodnem delu države. Nacionalne oblasti in celotno mednarodno skupnost je spodbudil, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da bi ustavili nasilje in zaščitili življenja civilistov. Spomnimo, da je v to državo nedavno za apostolskega nuncija poslal nadškofa Mitja Leskovarja. 

 

Svet
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...