Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Papež: Evangelij moramo v vsakdanjem življenju sejati z zaupanjem in potrpežljivo

Svet | 16.06.2024, 14:03 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru vernike spodbudil, naj z zaupanjem in potrpežljivo širijo seme Božje besede, še posebej, ko se teren zdi sovražen in rezultati kljub našim prizadevanjem niso takojšnji.

»Gospod nam daje zgled. Uči nas, da naj z zaupanjem sejemo evangelij tam, kjer smo, in zatem čakamo, da posejano seme začne rasti in prinese sadove tako v nas kot v drugih, ne da bi pri tem izgubili pogum in ne da bi se med seboj prenehali podpirati tudi tam, kjer se nam ne glede na napore zdi, da ne vidimo neposrednih rezultatov. Pogosto se namreč tudi med nami, četudi se ne vidi, čudež že dogaja in bo ob svojem času prinesel obilne sadove,« je dejal papež.

Po opoldanski molitvi je sveti oče pozval k miru v Ukrajini, na Bližnjem vzhodu, v Sudanu in Mjanmaru, še posebej pa tudi v Demokratični republiki Kongo, ki je bila v zadnjih dneh prizorišče krvavih spopadov in pokolov v vzhodnem delu države. Nacionalne oblasti in celotno mednarodno skupnost je spodbudil, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da bi ustavili nasilje in zaščitili življenja civilistov. Spomnimo, da je v to državo nedavno za apostolskega nuncija poslal nadškofa Mitja Leskovarja. 

 

Svet
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...