Blaž LesnikBlaž Lesnik
Mark GazvodaMark Gazvoda
Alen SalihovićAlen Salihović
Papeža je v Apuliji sprejela italijanska premierka Giorgia Meloni (foto: Vatican Media)
Papeža je v Apuliji sprejela italijanska premierka Giorgia Meloni | (foto: Vatican Media)

Papež na srečanju skupine G7

Novice | 14.06.2024, 13:46 Marta Jerebič

Papež Frančišek se udeležuje zasedanja skupine G7 v Apuliji, kjer bo imel nagovor in 10 dvostranskih srečanj. Med drugim ima na programu pogovore s predsedniki ZDA, Francije, Ukrajine, Turčije in Brazilije ter indijskim in kanadskim premierjem. Na seznamu srečanj je tudi direktorica Mednarodnega denarnega sklada.

Frančišek je prvi papež, ki se udeležuje vrha G7, zbrane bo nagovoril na temo etičnih dilem in umetne inteligence. 

Papež in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski
Papež in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski © Vatican Media

Papež in direktorica Mednarodnega sklada Kristalina Giorgijeva
Papež in direktorica Mednarodnega sklada Kristalina Giorgijeva © Vatican Media

Papež in kanadski premier Justin Trudeau
Papež in kanadski premier Justin Trudeau © Vatican Media

Novice
Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor) Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor)

Srčna gesta, gospo Mimiko peljali na možev grob

Na Radiu Ognjišče radi izpostavljamo lepe in pozitivne zgodbe, ki jih piše naše življenje. Predvsem tiste, ki se dotikajo starejših, saj se zavedamo, da so najranljivejši v naši družbi.

Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si) Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si)

O čem so se vojaki pogovarjali na poti na Brezje?

K Mariji Pomagaj na Brezje vsako leto priromajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. Za dan romanja izberejo nedeljo ob jubileju ustanovitve Vojaškega vikariata, ki je 21. septembra 2000. ...

Papež je ob prihpdu pozdravil otroke (photo: Vatican media) Papež je ob prihpdu pozdravil otroke (photo: Vatican media)

Prosim vas, imejte več otrok.

Papež Frančišek se danes mudi v Luksemburgu, kjer je dopoldne nagovoril predstavnike oblasti in diplomatski zbor. Gre za njegovo 46. mednarodno potovanje, med katerim bo obiskal tudi Belgijo. ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...