Meta PotočnikMeta Potočnik
Če si zakonca zaupata svoje najtemnejše skrivnosti, težave lažje premagata. (foto: Dương Hữu / Unsplash)
Če si zakonca zaupata svoje najtemnejše skrivnosti, težave lažje premagata. | (foto: Dương Hữu / Unsplash)

Kaj če bi pred počitnicami v formo spravila vajin zakon?

Novice | 09.06.2024, 00:10 Marjana Debevec

Po uspešnem adventnem izzivu za zakonce Geneza23, ki se ga je udeležilo več kot 930 parov iz vse Slovenije, so v Družini in Življenju pripravili nov izziv za zakonce, ki so ga poimenovali Zakaj Zakon. Gre za edinstven 21-dnevni duhovno-praktični poletni izziv za poročene, ki se začne že v tem tednu.

Izziv Zakaj Zakon je namenjen odkrivanju bogastva zakramenta zakona, ki smo si ga podelili na dan poroke. Sodelujoči bodo razmišljali o pomenu tega zakramenta in spoznavali kakšen uporaben dar je.

Po besedah koordinatorke projekta Bogomile Černelič, se namreč večkrat naša pričakovanja na dopustu, ko se končno ustavimo po hektičnem letu, ne izpolnijo. Spori se ne rešijo samo zato, ker zamenjamo okolje. »Kaj pa če bi si letos privoščila 21 dni skupnega uglaševanja še pred dopustom?

Kaj če bi si vzela 21 dni časa, da bi se znova spomnila, zakaj sta se poročila? Kaj pa če bi letos skrb, kako se spraviti v formo, da bomo dobro videti v kopalkah, raje sprejmeva odločitev, da v formo spraviva najin zakon?

Morda sva skušala najine težave reševati sama, ne da bi se spomnila, da sva s poroko v najin odnos povabila Boga.«

Drugačna priprava na počitnice

Zakonca, ki se prijavita na izziv, bosta vsako jutro na svoj elektronski naslov prejela kratko jutranje premišljevanje, praktični izziv, ki ga bosta opravila čez dan, ter vprašanje za večerni pogovor v dvoje.

»21 načinov, kako sozakoncu pokazati, da ga imaš rad. 21 priložnosti, da si ob koncu dneva pogledava v oči in se začutiva, ker je pomembno skrbeti za formo – formo najinega zakona,« je še poudarila Bogomila Černelič iz Družine in življenja.

Če se želite izzivu pridružiti, vse podatke najdete na njihovi spletni strani.

Novice
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...