Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Če si zakonca zaupata svoje najtemnejše skrivnosti, težave lažje premagata. (foto: Dương Hữu / Unsplash)
Če si zakonca zaupata svoje najtemnejše skrivnosti, težave lažje premagata. | (foto: Dương Hữu / Unsplash)

Kaj če bi pred počitnicami v formo spravila vajin zakon?

Novice | 09.06.2024, 00:10 Marjana Debevec

Po uspešnem adventnem izzivu za zakonce Geneza23, ki se ga je udeležilo več kot 930 parov iz vse Slovenije, so v Družini in Življenju pripravili nov izziv za zakonce, ki so ga poimenovali Zakaj Zakon. Gre za edinstven 21-dnevni duhovno-praktični poletni izziv za poročene, ki se začne že v tem tednu.

Izziv Zakaj Zakon je namenjen odkrivanju bogastva zakramenta zakona, ki smo si ga podelili na dan poroke. Sodelujoči bodo razmišljali o pomenu tega zakramenta in spoznavali kakšen uporaben dar je.

Po besedah koordinatorke projekta Bogomile Černelič, se namreč večkrat naša pričakovanja na dopustu, ko se končno ustavimo po hektičnem letu, ne izpolnijo. Spori se ne rešijo samo zato, ker zamenjamo okolje. »Kaj pa če bi si letos privoščila 21 dni skupnega uglaševanja še pred dopustom?

Kaj če bi si vzela 21 dni časa, da bi se znova spomnila, zakaj sta se poročila? Kaj pa če bi letos skrb, kako se spraviti v formo, da bomo dobro videti v kopalkah, raje sprejmeva odločitev, da v formo spraviva najin zakon?

Morda sva skušala najine težave reševati sama, ne da bi se spomnila, da sva s poroko v najin odnos povabila Boga.«

Drugačna priprava na počitnice

Zakonca, ki se prijavita na izziv, bosta vsako jutro na svoj elektronski naslov prejela kratko jutranje premišljevanje, praktični izziv, ki ga bosta opravila čez dan, ter vprašanje za večerni pogovor v dvoje.

»21 načinov, kako sozakoncu pokazati, da ga imaš rad. 21 priložnosti, da si ob koncu dneva pogledava v oči in se začutiva, ker je pomembno skrbeti za formo – formo najinega zakona,« je še poudarila Bogomila Černelič iz Družine in življenja.

Če se želite izzivu pridružiti, vse podatke najdete na njihovi spletni strani.

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...