Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Lansko leto je bilo na stojnici Katoliške mladine zelo sladko (foto: Rok Mihevc)
Lansko leto je bilo na stojnici Katoliške mladine zelo sladko | (foto: Rok Mihevc)

Številne stojnice tudi letos na Ritmu srca

Festival Ritem srca | 17.05.2024, 15:47 Rok Mihevc

Veseli smo, da bomo na Ritmu srca ponudili več kot samo dobro glasbo, vzdušje in slavljenje. Festival bo hrana za dušo, za hrano za telo pa bo poskrbela Masterchefinja Zala, sladka Saša in stojnice, ki pripravljajo za obiskovalce pestro ponudbo in vsebine. Poglejte, kdo vse se bo predstavil ...

Mladostni pokrovitelj festivala je revija Najst

Na Najstovi stojnici vas čaka prav posebna priložnost - podarjamo vam dva brezplačna izvoda najbolj kul najstniške revije. Poleg tega dobite tudi Najst nalepko. Z vami bo urednica revije Patricija Gril s sodelavci.

Najst
Najst

Zavod Živim

Zavod Živim je pro-life zavod in naše poslanstvo je stati ob strani ženskam in njihovim družinam v stiskah, ki jih doživljajo ob nosečnosti ali po splavu. Te zanima, kaj vse naše delo obsega? Na festivalu Ritem srca bomo udeležencem z veseljem predstavili naše aktivnosti in izzive, s katerimi se soočamo v Zavodu ŽIV!M. S promocijskim materialom, ki ga bomo delili, bomo skušali približati naše poslanstvo širši populaciji. Na stojnici bomo na voljo za različna vprašanja, dileme in debate. Udeleženci bodo imeli tudi možnost nakupa naših prodajnih izdelkov. Za okusen prigrizek bo poskrbljeno.

 

Zavod Živim!
Zavod Živim! © Rok Mihevc

Aleteia

Veselimo se vnovičnega sodelovanja na Ritmu srca, kjer nas vedno znova očara sijajno vzdušje. Z veseljem bomo poklepetali z vami, dragi bralci, predstavili naše delovanje in vam ponudili kako majico ali pulover z ličnimi motivi in spodbudnimi napisi. Veselimo se srečanja z vami!

 

Ekipa Aleteie
Ekipa Aleteie © osebni arhiv

Družina in Blagor

Založba Družina bo tudi letos z veseljem in ponosom del krasnega slavilnega ozračja na festivalu Ritem srca. Prisrčno vabljeni da pri nas naredite postanek, z nami pokramljate, ter pobrskate med krasnimi izdelki na naši stojnici. Za vas smo pripravili izbor knjig, ter čudovite izdelke Blagor, ki nosijo bogata katoliška sporočila.

Družina
Družina © Rok Mihevc

Blagor
Blagor © Rok Mihevc

Iskreni.net

Zavod Iskreni bo na stojnici predstavil svoj portal iskreni.net, na katerem lahko prebirate zanimive vsebine s področja starševstva, zakonskega in družinskega življenja, svoje video oddaje, preventivne programe in delavnice ter založbo Iskreni. Na stojnici boste lahko tudi sklenili naročnino, se prijavili na kakšno delavnico, si kupili kakšno zanimivo knjigo iz izbrane ponudbe po znižani ceni, predvsem pa boste lahko naše sodelavce povprašali vse, kar vas zanima, pa za to še niste imeli priložnosti.

 

Zavod Iskreni
Zavod Iskreni © Rok Mihevc

Ustvarjalni dotik

Ustvarjalni Dotik je spletna trgovina, ki že 12 let navdušuje s svojo pestro ponudbo ustvarjalnega materiala, orodij in pripomočkov. Trgovino z veliko ljubezni in predanosti vodi Barbara, navdušena ustvarjalka, skupaj z možem Gašperjem. Barbara sama preizkusi skoraj vse izdelke, ki jih ponuja, kar zagotavlja njihovo kakovost in uporabnost. Na naši stojnici boste našli štampiljke s slovenskimi napisi za različne priložnosti ter ročno izdelane izdelke izpod Barbarinih spretnih rok: čestitke, unikatni nakit, skodelice in še mnogo več.

Ustvarjalni dotik
Ustvarjalni dotik

MORS

Na naši stojnici vam bomo predstavili možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko (štipendije, brezplačni poletni in zimski tabori, prakse, prostovoljno služenje vojaškega roka, poklicni vojak, pogodbeni rezervist, šola za častnike, COD izziv za mlade).

Slovenska vojska
Slovenska vojska

PrepihMedia

PrepihMedia že več kot 15 let prinaša glasbo in darila z evangeljskim sporočilom in tako bo tudi na stojnici Ritma srca 2024: CDji že od 1 € naprej, potem pa zapestnice, obeski, ogrlice, nalepke, lončki, pisala in še kaj zanimivega se bo našlo. Vse pa z namenom, da nam dviga srca k Bogu in da je preko nas znamenje in blagoslov še za koga drugega.

Tadej Vindiš
Tadej Vindiš © Rok Mihevc

Katoliška mladina

Še ne veš, kaj bi počel poleti? Iščeš fajn prijatelje, ob katerih lahko rasteš v veri? Želiš dati na voljo svoje talente? Ali pa preizkusiti svojo srečo v nagradni igri? Obišči nas na stojnici Katoliške mladine! Lahko najdeš pravi dogodek zase, kupiš naš merch ali pa zgolj poklepetaš s člani naše ekipe. Veseli te bomo! Pssst, na voljo bo tudi uradna majica Stične mladih 2024. Pridi in poglej!

 

Katoliška mladina
Katoliška mladina © Rok Mihevc

YoungCaritas in Karitas

Slovenska karitas in youngCaritas Mlada Karitas se osredotočata na dobrodelnost in skrb za skupnost. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati naše delo in delovanje celotne organizacije in spoznali večje in manjše projekte, ki se jim lahko tudi sami pridružijo. Poleg tega bomo pripravili tudi interaktivno nagradno igro s privlačnimi nagradami. Ne zamudite priložnosti in se nam pridružite na stojnici, spoznajte naše delo in možnosti za prostovoljstvo.

 

Slovenska karitas in YoungCaritas
Slovenska karitas in YoungCaritas © Rok Mihevc

Mladi za življenje

Smo mladi za življenje, ki si prizadevamo za osveščanje o negativnih posledicah splava in pričujemo, da je vsako človeško življenje vredno zaščite. Sodelujemo na Pohodu za življenje, ki bo letos potekal v treh mestih – v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Na stojnici bomo obiskovalcem predstavili svoje delo, ogledali pa si bodo lahko tudi modelčke, ki prikazujejo razvoj otroka v materinem telesu. Na stojnici bo možno kupiti tudi pro-life merch, pulover ali majico z globokim sporočilom o dostojanstvu vsakega človeškega življenja.

Mladi za življenje
Mladi za življenje © arhiv organizacije

 

Tiskovno društvo Ognjišče

Stojnica založbe Ognjišče: kjer odgovornost in razigranost hodita skupaj! Pri nas so doma knjige za mlade, v katerih se prepletata odgovornost in razigranost. Darila za birmo in rojstne dni, ki prinašajo pozitivna sporočila: Ti si Božja zamisel, Sledi Jezusu, Svetopisemski dnevnik za dekleta, YouCat ... Pa tudi najlepše slikanice za najmlajše. Obiščite našo stojnico in izberite vsebino!

 

Tiskovno društvo Ognjišče
Tiskovno društvo Ognjišče © Rok Mihevc

Šola Št. Peter

Dvojezična srednja šola v Avstriji & šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja se predstavljajo na stojnici Ritma srca. Za šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja ste morda že slišali. Pridite na stojnico in boste katero od nas srečali tam, ob tem pa spoznali, kdo so dijaki naše dvojezične šole v Avstriji, ki so pripravili pizza mafine za vas. Kdo se znajde v našem domu duhovnosti, kako se v družinskem centru približamo preizkušenim, kdo se naseli v našem študentskem domu, ali še vodimo gospodinjske tečaje ... Na stojnici boste odkrili to, kar lahko gledate na spletni strani, a v živo je pač bolj živo.

 

Višja šola Št. Peter
Višja šola Št. Peter

Teološka fakulteta

Vemo, da prihajate na festival Ritma srca mladi, ki imate radi dobro duhovno glasbo, ki ste odprti za vsebine, povezane z odnosom med človekom in Bogom in ki se morda pravkar odločate za naslednji korak svojega šolanja. Zato se vam bomo na promocijski stojnici pred dogodkom pridružili tudi študentje in profesorji s Teološke fakultete. Izvedeli boste vse o možnostih in smereh študija na naši fakulteti, lahko se boste preizkusili v poznavanju Svetega pisma in drugih vsebin, ki jih bo moč srečati pri študiju na Teološki fakulteti, in, Bog ve, morda se navdušite zanj? Lahko rečemo celo kakšno o vlogi glasbe v liturgiji in zunaj nje, ko bomo ravno na glasbenem festivalu.

Teološka fakulteta
Teološka fakulteta © Teološka fakulteta

Katoliški inštitut

Na stojnici FPE se boste seznanili s študijem ekonomije in prava. Izvedeli boste tudi, zakaj je naša Fakulteta prava odločitev za vas. Za vas smo pripravili tudi dve tekmovanji. Pomerili se boste lahko v polaganju rok. A pozor, naloga ni tako preprosta kot se sliši. :) Če vam uspe premagati nasprotnika, boste prejeli naš hoodie. Lahko se boste pomerili v kvizu o ekonomiji in poslovnem svetu. Dobrodošli na naši stojnici. Če pa nas vidite med ljudmi v svetlo modrih hoodijih, nas le pocukajte za rokav. ;)

Katoliški inštitut
Katoliški inštitut © Rok Mihevc

Salezijanska mladina

V Sloveniji vključuje različne skupine, ustanove in organizacije mladih, ki se navdihujejo ob sv. Janezu Bosku in s. Mariji Dominiki Mazzarello, živijo iz salezijanske mladinske duhovnosti, delujejo v duhu preventivnega vzgojnega sistema ter se med seboj povezujejo. Vsako leto se na ravni salezijanske mladine dogaja veliko dogodkov, najpomembnejše pa je letno srečanje vseh. Na stojnici bomo predstavili najbolj aktualne nacionalne programe za mlade, ki jih organiziramo: Uskovniški tedni, Romanje v don Boskove kraje, Večeri (ŠKG) sodobne krščanske glasbe ...

Salezijanska mladina
Salezijanska mladina © Rok Mihevc

Založba Emanuel

Založba Emanuel ponuja kakovostno, sveže in navdihujoče branje in glasbo kot pripomoček za rast v odnosu z Bogom – za duhovno in osebnostno rast. Spodbujati želijo nastajanje sodobne krščanske glasbe, ki prinaša svežino, odpira duha in vodi v molitev. Izdajati želijo tudi duhovno glasbo, ki se je v evropskih državah že uspešno vključila v liturgično življenje Cerkve.

Festival Ritem srca
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...