Meta PotočnikMeta Potočnik
Miran Videtič (foto: Planet TV, Ura moči (zajem zaslona))
Miran Videtič | (foto: Planet TV, Ura moči (zajem zaslona))

Videtič: Uspehe vlade v tem trenutku vidijo samo tisti, ki so na njenem plačilnem seznamu

Slovenija | 01.06.2024, 05:47 Alen Salihović

Minevata dve leti od začetka delovanja vlade pod vodstvom Roberta Goloba. Za komentar smo poklicali Mirana Videtiča. Dejal je, da uspehe vlade v tem trenutku vidijo samo tisti, ki so njenem plačilnem seznamu. Glede konca referendumske in evropske kampanje pa, da nas čaka brutalen sklep.

Teden, ki je za nami, je bil zaznamovan z hišnimi preiskavami na Telekomu Slovenije in televiziji Nova24TV. To dogajanje Videtiča ni presenetilo, saj se odvija v času ene najbolj brutalnih kampanj za evropske volitve. Veliko ljudi policiji ne zaupa zaradi političnih imenovanj in zgodovinskih dogodkov. »Dodatno težo temu, kar govorim, pa je dala tudi poslanka, ki je celo predsednica te preiskovalne komisije Tamara Vonta, ki je dejala, da če nič drugega, bo pa policija našla politično odgovornost. Torej, iz tega izhaja, da imamo mi politično policijo,« je povedal.

Glede na napovedi pričakuje, da se bo volilna kampanja v zadnjem tednu še bolj zaostrila, saj globalistične sile želijo preprečiti zmago suverenističnih sil. »Strah pred izgubo Evrope na strani globalističnih sil je zelo velik in lahko vidimo, da je aktivirana vsa mašinerija, tako pri nas kot tudi drugod v Evropi, tako od nevladnih organizacij kot medijev. Želijo preprečiti zmago suverenističnih sil,« je opozoril.

Nadaljeval je, da se vlada hvali z dosežki, vendar pa dejstva govorijo drugače. Na področju zdravstva in ekonomije so razmere v državi slabše. »Meni je paradoksalno, da recimo nosilka liste Gibanja Svoboda Irena Joveva ne govori o evropskih volitvah, ampak govori o navideznih uspehih te vlade. Tukaj vidimo enostavno, da jim ne uspeva. Govorijo pa predvsem o tem, da so vrnili v državo normalnost. Jaz se ne spomnim, da bi ta država bila abnormalna. Celo več. Tisto, kar ni bilo normalno v tej družbi, se je še poglobilo.«

Ustavil se je tudi pri zunanji politiki, kjer trdijo, da so vrnili ugled Sloveniji, hkrati pa nas nobena od jedrnih evropskih držav ne upošteva, niti pri priznanju Palestine.

»Uspehe vlade ta trenutek vidijo samo tisti, ki so pogojno rečeno na plačilnem seznamu te vlade. Ali so to mediji, ali so to nevladne organizacije in pa bom rekel vlada sama,« je dejal Videtič in doda, da si vlada Roberta Goloba kupuje čas zato, ker ga potrebuje za izpolnjevanje lastnih interesov.

Slovenija, Politika, Evropska Unija, Novice, EU volitve 2024
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...