Meta PotočnikMeta Potočnik
Ostareli par (foto: Pixabay)
Ostareli par | (foto: Pixabay)

Stari starši proti medicinski zastrupitvi ostarelih in bolnih

Novice | 18.05.2024, 00:02 Marjana Debevec

V Združenju starih staršev so se odločili vstopiti v referendumsko kampanjo vezano na pravico do tako imenovane „pomoči“ pri končanju življenja. Prepričani so namreč, da je beseda pomoč v tem primeru zlorabljena. Objavljamo njihovo izjavo.

Beseda »pomoč« je tu zlorabljena.

Lahko bi šlo za paliativno pomoč, kjer se bolniku s kronično boleznijo in ob umiranju ohranja kakovost življenja in lajša bolečine, kajti taka pomoč je Sloveniji komaj kje organizirana.

Vendar marca, torej pred kratkim, je vladna koalicija zavrnila predlog zakona SDS o ureditvi paliativne oskrbe v Sloveniji.

Če torej ne gre za to, gre lahko samo za medicinsko zastrupitev starejših, hudo bolnih in drugače prizadetih ljudi, kot je navedena v že pripravljenem zakonu Srebrne niti. Ta zakon ponuja hitro in najcenejšo rešitev .

Ljudem želimo povedati, da jim ponujajo strup, da bi rešili njihove osebne stiske, prihranili pa na stroških zdravljenja in pokojninah.

Prebivalci Slovenije se iz dneva v dan soočamo s kriznimi razmerami na zdravstveno – socialnem področju, ki jih trenutna vlada ne zna ali celo noče reševat.

Razmere številne bolnike in starejše ter njihove svojce potiskajo v obup. Izpostaviti gre:

- zdravstveni sistem v kolapsu,

- nedostopnost do osebnega zdravnika,

- izredno dolge čakalne vrste,

- nedelujoč sistem dolgotrajne oskrbe

- nedostopnost domov za starejše

- revščina upokojencev

Od obupa do samomorilnih misli pa ni daleč

Namesto rešitev skrb vzbujajočih razmer nam ponujajo strup, ker je to najcenje..

Stari starši si tega ne zaslužimo, zato smo odločno proti!

Metka Zevnik

Novice, Referendumi 2024
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...