Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Poslanka v Evropskem parlamentu Ljudmila Novak (foto: Tanja Dominko)
Poslanka v Evropskem parlamentu Ljudmila Novak | (foto: Tanja Dominko)

V tem trenutku priznanje Palestine ni uresničljivo

Slovenija | 14.05.2024, 10:33 Alen Salihović

Evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak, ki je v tem mandatu tudi obiskala Bližnji vzhod ocenjuje, da priznanje Palestine s strani aktualne vlade nima nobenega pomena.

Evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je v tem mandatu tudi obiskala Bližnji vzhod ocenjuje, da priznanje Palestine s strani aktualne vlade nima nobenega pomena.

Ob tem je posebej poudarila pomen vzpostavitve miru pred priznanjem Palestine ter opozorila na kompleksnost situacije v regiji, kjer se Izrael počuti ogroženega zaradi Irana, ki finančno podpira teroristične organizacije, kot je Hamas, kar vodi v nemire na Bližnjem vzhodu. Ob tem je poudarila potrebo po zaščiti civilistov v Gazi in izpostavila nehumano ravnanje tako s strani Izraela kot tudi s strani Hamasa.

Glede na njeno preteklo izkušnjo v Izraelu izpostavlja, da je potrebno za mir imeti prave sogovornike na obeh straneh, vendar jih v trenutni situaciji ni enostavno najti. Opozarja tudi na pristranskost Evropske levice v korist Palestincev oz. Hamasa in naklonjenost druge strani Izraelu. Novak je izpostavila tudi potrebo po mednarodni skupnosti, da pritiska na obe strani in spodbuja k mirni rešitvi konflikta.

Na koncu je dejala, da teroristična organizacija, kot je Hamas ni verodostojen sogovornik in da je ključno začeti s pogajanji šele, ko bo vzpostavljen mir.

Slovenija, Politika, Evropska Unija, Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...