Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Poslanka v Evropskem parlamentu Ljudmila Novak (foto: Tanja Dominko)
Poslanka v Evropskem parlamentu Ljudmila Novak | (foto: Tanja Dominko)

V tem trenutku priznanje Palestine ni uresničljivo

Slovenija | 14.05.2024, 10:33 Alen Salihović

Evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak, ki je v tem mandatu tudi obiskala Bližnji vzhod ocenjuje, da priznanje Palestine s strani aktualne vlade nima nobenega pomena.

Evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je v tem mandatu tudi obiskala Bližnji vzhod ocenjuje, da priznanje Palestine s strani aktualne vlade nima nobenega pomena.

Ob tem je posebej poudarila pomen vzpostavitve miru pred priznanjem Palestine ter opozorila na kompleksnost situacije v regiji, kjer se Izrael počuti ogroženega zaradi Irana, ki finančno podpira teroristične organizacije, kot je Hamas, kar vodi v nemire na Bližnjem vzhodu. Ob tem je poudarila potrebo po zaščiti civilistov v Gazi in izpostavila nehumano ravnanje tako s strani Izraela kot tudi s strani Hamasa.

Glede na njeno preteklo izkušnjo v Izraelu izpostavlja, da je potrebno za mir imeti prave sogovornike na obeh straneh, vendar jih v trenutni situaciji ni enostavno najti. Opozarja tudi na pristranskost Evropske levice v korist Palestincev oz. Hamasa in naklonjenost druge strani Izraelu. Novak je izpostavila tudi potrebo po mednarodni skupnosti, da pritiska na obe strani in spodbuja k mirni rešitvi konflikta.

Na koncu je dejala, da teroristična organizacija, kot je Hamas ni verodostojen sogovornik in da je ključno začeti s pogajanji šele, ko bo vzpostavljen mir.

Slovenija, Politika, Evropska Unija, Novice
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...