Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Novo življenje (foto: pexels)
Novo življenje | (foto: pexels)

Organizacije ZA življenje mlade pozivajo k aktivni vključitvi v delo za življenje

Slovenija | 13.05.2024, 09:27 Marta Jerebič

Na redni mesečni molitvi rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani minuli petek so udeleženci še posebej molili za spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Organizacije, ki delujejo na tem področju, so ob tem mlade pozvale tudi k aktivni vključitvi v delo za življenje.

Molitev je nujna in močna podpora pri reševanju življenj, reševanju pred zlom smrti, pri obupu, laži, zapuščenosti, zavajanju in temi. Je podpora pravici do življenja, ki je najbolj ogrožena pri najšibkejših, nerojenih in ostarelih. Skrajni individualizem je pripeljal do razmaha ubijanja nerojenih otrok, imenovanega “splav”, in do uvajanja pomoči pri samozastrupitvi ter medicinske zastrupitve bolnikov, ki ji pravijo “evtanazija”, v skupni izjavi pišejo organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti.  

"Smo v času, ko je slovenska družba na prelomni točki, ko bomo državljani na referendumu odločali o uvedbi samomora s pomočjo, morija nerojenih otrok pa se skuša uveljaviti kot temeljna človekova pravica. Zato vas želimo ob molitvi povabiti tudi k dejavni pomoči ranljivim, posebej nosečnicam v stiski, obnemoglim in ostarelim, h graditvi družbe, v kateri »splav« in »evtanazija« ne bosta izhoda v stiski. Hkrati pa vas spodbujamo k širjenju zavedanja o tem, za kaj pri njima v resnici gre, k pogumnemu zagovarjanju nedotakljivosti človeškega življenja povsod, kjer ste."

Pri obojem lahko pomagajo različne skupine, pobude ali organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti:

Katoliška mladina

Zavod ŽIV!M

Pohod za življenje

Mladi za življenje 

Društvo Gibanje za življenje

Sara Center

40 dni za življenje

Anin sklad

Zavod Iskreni 

Vsak posameznik lahko nekaj naredi. V času pred evropskimi volitvami še posebej vabijo, da pomagate prebuditi evropsko družbo v korist človeškega življenja in dostojanstva, družine in evropskih vrednot, in sicer s podporo peticiji Are you One of Us?/Ali si eden izmed nas? Najdete jo na povezavi oneofus.eu.

Slovenija
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...