Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Novo življenje (foto: pexels)
Novo življenje | (foto: pexels)

Organizacije ZA življenje mlade pozivajo k aktivni vključitvi v delo za življenje

Slovenija | 13.05.2024, 09:27 Marta Jerebič

Na redni mesečni molitvi rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani minuli petek so udeleženci še posebej molili za spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Organizacije, ki delujejo na tem področju, so ob tem mlade pozvale tudi k aktivni vključitvi v delo za življenje.

Molitev je nujna in močna podpora pri reševanju življenj, reševanju pred zlom smrti, pri obupu, laži, zapuščenosti, zavajanju in temi. Je podpora pravici do življenja, ki je najbolj ogrožena pri najšibkejših, nerojenih in ostarelih. Skrajni individualizem je pripeljal do razmaha ubijanja nerojenih otrok, imenovanega “splav”, in do uvajanja pomoči pri samozastrupitvi ter medicinske zastrupitve bolnikov, ki ji pravijo “evtanazija”, v skupni izjavi pišejo organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti.  

"Smo v času, ko je slovenska družba na prelomni točki, ko bomo državljani na referendumu odločali o uvedbi samomora s pomočjo, morija nerojenih otrok pa se skuša uveljaviti kot temeljna človekova pravica. Zato vas želimo ob molitvi povabiti tudi k dejavni pomoči ranljivim, posebej nosečnicam v stiski, obnemoglim in ostarelim, h graditvi družbe, v kateri »splav« in »evtanazija« ne bosta izhoda v stiski. Hkrati pa vas spodbujamo k širjenju zavedanja o tem, za kaj pri njima v resnici gre, k pogumnemu zagovarjanju nedotakljivosti človeškega življenja povsod, kjer ste."

Pri obojem lahko pomagajo različne skupine, pobude ali organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti:

Katoliška mladina

Zavod ŽIV!M

Pohod za življenje

Mladi za življenje 

Društvo Gibanje za življenje

Sara Center

40 dni za življenje

Anin sklad

Zavod Iskreni 

Vsak posameznik lahko nekaj naredi. V času pred evropskimi volitvami še posebej vabijo, da pomagate prebuditi evropsko družbo v korist človeškega življenja in dostojanstva, družine in evropskih vrednot, in sicer s podporo peticiji Are you One of Us?/Ali si eden izmed nas? Najdete jo na povezavi oneofus.eu.

Slovenija
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...