Tednik Družina z nekaterimi revijami (foto: Marjana Debevec)
Tednik Družina z nekaterimi revijami | (foto: Marjana Debevec)

Družina, Bog te živi!

Novice | 07.05.2024, 11:02 Marjana Debevec

Katoliški tednik Družina danes praznuje 72. rojstni dan. V današnji družbi, ki se sooča s številnimi izzivi, je po besedah njegovega direktorja Toneta Rodeta glas katoliških medijev nujno potreben.

Tednik Družina je bil v povojnih časih edini dovoljeni katoliški medij pri nas. Danes se njegovo poslanstvo po Rodetovih besedah samo še poglablja in dobiva vedno nove razsežnosti.

»Denimo poslanstvo opogumljanja, bodrenja, navdihovanja slovenskih kristjanov, je v sedanjih okoliščinah po mojem mnenju še bolj potrebno, kot kdajkoli prej.« Medtem ko večina medijev ne izraža javno svoje pripadnosti tržnim lastnikom, pa Družina jasno poudarja, da je katoliški tednik.

V družbi in Cerkvi prihajajo do izraza vedno novi izzivi. Pred nami je referendum o evtanaziji, vprašanje dostojnega pokopa žrtev medvojnih in povojnih pobojev, izziv evangelizacije v svetu, v katerem se zdi, da za Boga ni več prostora, iskanje mesta Cerkve, številne vojne in druge napetosti ter moralni propad Evrope.

Pod vprašajem je že zdrav razum

»Zelo je pomembno, da smo katoliški mediji aktivni sooblikovalci družbene stvarnosti. Pred desetletji so bili tarča napadov Bog vera, danes pa sta pod vprašajem že sama narava in zdravi razum, kar pomeni da naše delo informiranja, oznanjevanja in pričevanja ne bo lahko,« je še poudaril direktor Družine Tone Rode, ki je prepričan, da moramo katoliški mediji danes s spoštovanjem, odločnostjo in transparentnostjo pričevati z ljubeznijo za resnico.

Izvodi tednika Družina skozi desetletja
Izvodi tednika Družina skozi desetletja © Marjana Debevec

Spomnimo, da se je tedniku Družina v sedmih desetletjih pridružila tudi založniška hiša z mnogimi knjigami, revijami, spletni portal, youtube kanal in Aleteia, pa tudi potovalna agencija Trud. Prepričani so namreč, da le z multimedijskim delovanjem lahko nagovarjajo ljudi različnih starosti in profilov.

Direktor Družine Tone Rode
Direktor Družine Tone Rode © Rok Mihevc

Pogovoru s Tonetom Rodetom boste lahko prisluhnili v večerni informativni oddaji Mozaik dneva ob 18.00.

Novice
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.