Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Matjaž Han, SD (foto: Rok Mihevc)
Matjaž Han, SD

Videtič o povolilnem dogajanju v SD, delovanju vlade ter stavkah

Slovenija | 15.04.2024, 16:17 Alen Salihović

Stanka SD je na 15. kongresu, ki zaradi nekaterih zapletov še ni končan (delegati morajo imenovati še dva člana v nadzornem odboru in sedem članov predsedstva stranke), dobila novega predsednika Matjaža Hana. Kaj pomeni njegova zmaga za stranko SD in kaj za vladno koalicijo, nam je v pogovoru za Radio Ognjišče zaupal politični komentator Miran Videtič. Spregovoril je tudi o drugem aktualnem dogajanju na domačem političnem parketu.

Glede zmage Matjaža Hana in njenem vplivu na stranko SD ter vladno koalicijo je dejal, da po kratkoročnem pozitivnem skoku v rejtingih ne pričakuje velikih sprememb. Ob tem je spomnil na afera »Litijska«, ki še ni razčiščena in povzroča destabilizacijo stranke SD.

Govoril je tudi o premieru Robertu Golobu, ki se je umaknil iz politike in zdaj uživa v vlogi influencerja. Omenil je tudi zdravniško stavko, ki se vleče, in težave v slovenskem zdravstvu.

Debata se je dotaknila tudi realizacije referenduma o uporabi konoplje v medicinske namene in zavrnitve predloga zakona o evtanaziji.

Prisluhnite pogovoru z Miranom Videtičem.

Slovenija, Politika, Novice
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...