Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
Vabilo na dogodek (foto: Univerzitetna župnija Maribor)
Vabilo na dogodek | (foto: Univerzitetna župnija Maribor)

Mlade zanima prihodnost Evrope

Evropska Unija | 09.04.2024, 12:00 Marjana Debevec

Univerzitetna župnija v Mariboru v okviru tedna mladih v sredo pripravlja srečanje pod geslom: “Glas mladih: Ideje, ki oblikujejo Evropo. Gosta bosta teolog, zgodovinar in filozof dr. Aleš Maver ter inženir radiologije, slikar in politik Zdravko Luketič.

Mladi, ki jim ni vseeno za prihodnost Evropske unije, se bodo zbrali v sredo ob 20.00 v prostorih Univerzitetne župnije. Maribor. Srečanje bo potekalo v sklopu evropskega tedna mladih, ki mladim po vsej Evropi nudi dogodke za izražanje njihovih idej in vizij za boljšo prihodnost.

Cilj srečanja je ustvariti prostor, kjer lahko mladi odprto delijo svoje misli o ključnih izzivih, s katerimi se naša družba sooča danes, vključno z digitalizacijo, okoljskimi spremembami, socialno vključenostjo in politično participacijo.

Osrednji Poudarki Dogodka:

Dialog med Mladimi in Odločevalci: Odprt prostor za konstruktiven dialog, kjer se mladi lahko neposredno pogovarjajo z odločevalci in tako prispevajo k oblikovanju politik, ki vplivajo na njihovo prihodnost.

Informiranje o EU Programih: Razjasnitev priložnosti, ki jih ponujajo različni EU programi, in kako lahko mladi izkoristijo te priložnosti za osebni in skupnostni razvoj.

Aktivna Participacija: Spodbujanje mladih k aktivnemu sodelovanju v demokratičnem procesu, s posebnim poudarkom na prihajajočih evropskih volitvah.

"Cilj našega dogodka je ne samo razpravljati o pomembnih temah, ampak tudi spodbujati mlade k aktivnemu udeleževanju in oblikovanju demokratičnih vrednot v naši družbi.

Mladi so ključni pri oblikovanju prihodnosti Evrope – z njihovimi inovacijami, digitalnimi veščinami in predanostjo trajnostnemu razvoju so nepogrešljiv del vodenja naše celine proti boljši prihodnosti," je zapisal študentski duhovnik Primož Lorbek.

Evropska Unija, Novice
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.