Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Vabilo na dogodek (foto: Univerzitetna župnija Maribor)
Vabilo na dogodek | (foto: Univerzitetna župnija Maribor)

Mlade zanima prihodnost Evrope

Evropska Unija | 09.04.2024, 12:00 Marjana Debevec

Univerzitetna župnija v Mariboru v okviru tedna mladih v sredo pripravlja srečanje pod geslom: “Glas mladih: Ideje, ki oblikujejo Evropo. Gosta bosta teolog, zgodovinar in filozof dr. Aleš Maver ter inženir radiologije, slikar in politik Zdravko Luketič.

Mladi, ki jim ni vseeno za prihodnost Evropske unije, se bodo zbrali v sredo ob 20.00 v prostorih Univerzitetne župnije. Maribor. Srečanje bo potekalo v sklopu evropskega tedna mladih, ki mladim po vsej Evropi nudi dogodke za izražanje njihovih idej in vizij za boljšo prihodnost.

Cilj srečanja je ustvariti prostor, kjer lahko mladi odprto delijo svoje misli o ključnih izzivih, s katerimi se naša družba sooča danes, vključno z digitalizacijo, okoljskimi spremembami, socialno vključenostjo in politično participacijo.

Osrednji Poudarki Dogodka:

Dialog med Mladimi in Odločevalci: Odprt prostor za konstruktiven dialog, kjer se mladi lahko neposredno pogovarjajo z odločevalci in tako prispevajo k oblikovanju politik, ki vplivajo na njihovo prihodnost.

Informiranje o EU Programih: Razjasnitev priložnosti, ki jih ponujajo različni EU programi, in kako lahko mladi izkoristijo te priložnosti za osebni in skupnostni razvoj.

Aktivna Participacija: Spodbujanje mladih k aktivnemu sodelovanju v demokratičnem procesu, s posebnim poudarkom na prihajajočih evropskih volitvah.

"Cilj našega dogodka je ne samo razpravljati o pomembnih temah, ampak tudi spodbujati mlade k aktivnemu udeleževanju in oblikovanju demokratičnih vrednot v naši družbi.

Mladi so ključni pri oblikovanju prihodnosti Evrope – z njihovimi inovacijami, digitalnimi veščinami in predanostjo trajnostnemu razvoju so nepogrešljiv del vodenja naše celine proti boljši prihodnosti," je zapisal študentski duhovnik Primož Lorbek.

Evropska Unija, Novice
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...