Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Skromna in prisrčna Ivana Nanut (foto: Urša Sešek)
Skromna in prisrčna Ivana Nanut | (foto: Urša Sešek)

Gospa Ivana podira rekorde

Radijski utrip | 04.04.2024, 08:06 Urša Sešek Rok Mihevc

Gospa Ivana Nanut je neverjetna gospa. Pred dnevi je dopolnila 90 let, ob našem obisku smo jo našli sredi pripravljanja kosila. Varoval jo je zvesti prijatelj zlati prinašalec Medo, njen družabnik.

Od presenečenja ni vedela, kaj naj da na mizo, kaj naj nam pove, kako naj izrazi svoje veselje ali kaj naj nam pokaže. Usedla se je za svoj sintesajzer in nam začela igrat. Ne samo ene pesmi, temveč cel venček. Posnetek smo objavili tudi na naših družabnih omrežjih in odziv sledilcev je bil zelo pozitiven, kar se je pokazalo tudi pri številu ogledov posnetka. 

 

Na poti proti kapeli, ki jo je zgradila v zahvalo za srečno bratovo vrnitev iz vojne, nam je pokazala trto, ki jo je obrezovala, opazili smo vrt s solato, pa pušpan, ki ga redno vzdržuje, da ga ne napade škodljivec. Mimogrede nam je pokazala še vinsko klet s polnimi sodi svojega vina.

Radijci v družbi z gospo Ivano
Radijci v družbi z gospo Ivano © Urša Sešek

Neverjetna je ta naša poslušalka Ivana Nanut. Po objavi videa in radijskega pogovora z njo nas je poklicalo kar nekaj poslušalcev, ki jo poznajo, a je že dolgo niso videli. Gospa Ivana je bila namreč v župniji Senovo, kjer je služboval njen brat duhovnik, kuharica. Povedali so, da je bilo v njenem času tam polno rož, za katere je skrbela tako predano kot za brata. Bog vas živi, draga gospa Ivana!

© Urša Sešek

Radijski utrip
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...

O avtorju