Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Veliki petek je dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu. (foto: Moisés Becerra LC / Cathopic)
Veliki petek je dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu. | (foto: Moisés Becerra LC / Cathopic)

Prenos velikega tridnevja in praznične svete maše

Radijski utrip | 28.03.2024, 10:37 Rok Mihevc

Na Radiu Ognjišče se zavedamo, kako pomembni dnevi so pred nami. Zavedamo se tudi, da vsi nimate priložnosti, da bi odšli v cerkev in prisostvovali pri bogoslužju. Tudi zato bomo letos obrede velikega tridnevja prenašali preko naših valov. Če ne morete v cerkev, vabljeni, da se nam pridružite.

Obrede velikega tridnevja bomo prenašali vsak večer ob 19. uri iz novomeške stolnice, nedeljska sveta maša pa bo ob običajni ob 10. uri. Na velikonočni ponedeljek bomo sveto mašo prenašali iz stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti, od koder bomo v mesecu aprilu prenašali tudi delavniške svete maše.

Radijski utrip
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...