Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Škof Alojzij Cvikl je hvaležen za lepe odnose s pravoslavnimi (foto: FB )
Škof Alojzij Cvikl je hvaležen za lepe odnose s pravoslavnimi | (foto: FB )

Hvaležen za lepe odnose s pravoslavnimi

Cerkev na Slovenskem | 02.04.2024, 09:38 Rok Mihevc

V dneh svetega tridnevja je mariborskega nadškofa Alojzija Cvikla obiskal vladika Aleksej Bogićević, ki je vikarni škof hvotanski in vikar srbrskega patriarha.

Kot piše Cvikl na Facebook profilu, sta v prijateljskem pogovoru izpostavila zelo dobre odnose med pravoslavnimi verniki in katoličani v Sloveniji. Škof Aleksej se je pri pravoslavnih bratih v Mariboru mudil kot predavatelj v duhovni pripravi na veliko noč. »Hvaležen sem za lepe odnose s pravoslavnimi,« še zapis zaključi nadškof Cvikl.

 

 

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...