Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Križev pot v rimske Koloseju (foto: Vatican media)
Križev pot v rimske Koloseju | (foto: Vatican media)

Premišljevanja za križev pot v Koloseju bo prvič napisal papež

Novice | 27.03.2024, 07:55 Marjana Debevec

Po škofih, redovnikih in redovnicah, celotnih družinah, mladih, študentih, zakoncih, misijonarjih, vojnih beguncih bo letos papež sam sestavil premišljevanja za križev pot, ki bo na veliki petek potekal v rimskem Koloseju. Tema, ki jo je izbral, je: Moliti z Jezusom na križevem potu.

Vatikanski tiskovni urad je sporočil, da bo v središču meditacij, ki jih pripravlja sveti oče, Jezus in to, kar doživlja na križevem potu.

Tokrat lahko torej pričakujemo besedila, ki se bodo manj osredotočala na aktualne okoliščine, kot v preteklih letih, ko so je bilo govora o trpljenju beguncev, žrtev trgovine z ljudmi, družin ali ljudi iz držav v vojni.

Izbira tematike je povezana z letom molitve, ki ga je papež Frančišek izbral kot pripravo na jubilej, dogodek, ki ima, kot je vedno rekel, predvsem duhovni značaj.

Sveti sedež pa za zdaj še ni sporočil, ali bo papež na križevem potu prisoten. Temperature so namreč v večerih tudi v Rimu kar nizke, papeževo zdravje pa je že zdaj zelo krhko.

Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...