Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Anže Logar (foto: Rok Mihevc)
Anže Logar | (foto: Rok Mihevc)

Kako se Anže Logar trenutno počuti v državnem zboru?

Slovenija | 26.03.2024, 08:02 Rok Mihevc

Na zadnje vprašanje v pogovoru s Tanjo Dominko o tem, kako se trenutno počuti v državnem zboru, je poslanec SDS Anže Logar odgovoril, da tako kot prej in da namerava nadaljevati z delom, kot si ga je začrtal ob začetku mandata. »Tako da ob tem pogledu ne vidim kakšnih sprememb.« Z njim smo spregovorili o aktualnih notranjepolitičnih zadevah, inflaciji referendumov in razmerah po svetu.

Menite, da bomo imeli predčasne volitve ali se bo situacija v slovenski politiki razvila kako drugače?

Situacija se ne bo razvila v bolj učinkovito vlado, to smo lahko po dveh letih že spoznali. Predsednik vlade se je zapletel v spor s KPK, kar pomeni, da bo delo vlade še dodatno oteženo s pravnimi manevri predsednika vlade, s katerimi bo javnost prepričeval, da je nedolžen v zadevi vplivanja na delo ministrice za notranje zadeve, s čimer bo še dodatno bremenil vladno agendo sprejemanja ukrepov in potrebnih reform. Tako lahko pričakujemo umiranje na obroke brez resne iniciative z zelo vztrajnim premierjem, ki ne bo želel žezla prepustiti sposobnejšim od sebe.

Lahko pričakujemo umiranje na obroke brez resne iniciative z zelo vztrajnim premierjem, ki ne bo želel žezla prepustiti sposobnejšim od sebe.

Ta čas, ki je sicer mrtev čas za razvoj Slovenije, lahko še kar nekaj časa traja. Bližje kot bomo koncu mandata, bližje bomo realnim možnostim, da bodo tudi poslanci aktualne koalicije pripravljeni narediti konec tej neučinkoviti vladi in bomo tako malce pred rednimi volitvami odšli na predčasne volitve.

Kje bo Platforma sodelovanja, ko bo prišlo do tega trenutka?

Platforma sodelovanja veselo nadaljuje s svojim delom. Z obiskom terena želimo vzpostaviti vzvod sprejemanja programa od spodaj navzgor, oblikovali bomo strokovni svet in v roku tega leta pripravili konkretni program ukrepov, za katere ocenjujemo, da so nujni za to, da Slovenijo prestavimo v višjo prestavo, torej ob bok najuspešnejših in da bomo ob 30. obletnici vstopa v Evropsko unijo v družbi zmagovalcev, ne pa v družbi opazovalcev tistih, ki bodo zmagali.

Imajo tudi oni kakšne notranje premike, kako gleda na inflacijo predlogov referendumov in kako na slovensko zunanjo politiko ter mednarodne razmere v Rusiji, Ukrajini in Sveti deželi, prisluhnite v posnetku pogovora z dr. Anžetom Logarjem.

Slovenija
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...