Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Alfa in Omega (foto: Yeremie Pierre Noir )
Alfa in Omega | (foto: Yeremie Pierre Noir )

Alfa in Omega vabi na velikonočni koncert Vstajenje

Duhovnost | 28.03.2024, 12:07 Andrej Jerman

Glasbena skupina Alfa in Omega pod vodstvom Nade Žgur vabi na velikonočni koncert slavilne krščanske glasbe z naslovom Vstajenje!

Koncert bo potekal na velikonočni ponedeljek, 1. aprila 2024, ob 18. uri v dvorani Kulturnega centra Semič v Beli Krajini. Za rezervacijo in nakup kart sledite tej povezavi. 

Tudi tokrat je skupina pripravila pester program v katerem se prepletajo nove in že znane slavilne skladbe. Glasbeno poslastico bodo popestrili zbor s solisti kot so Ajda Stina Turek, Peter Vode, Lea Bartha Pesek, Marjan Bunič, Simona Plut, Iva Stanič, Blaž Vrbič in Tanja Srednik. Za spremljavo bodo poskrbeli Jaka Ahačevčič (saksofon), Silvester Bukovec (ak. kitara), Andrej Pušenjak (bas kitara), Jurij Rus (bobni) ter gosta Primož Grašič (kitara) in Miran Juvan (klaviature).

© YEREMIE PIERRE NOIR

O skupini

Skupina Alfa in Omega je z ustvarjanjem začela in bila ustanovljena pred približno 20 leti na pobudo p. Petra Vrabca za projekt Life teen. To so bile mladinske maše, ki so najprej potekale za Bežigradom, nato pa pri frančiškanih na Tromostovju.

Nada Žur, ustanoviteljica in vodja zasedbe, se začetkov spominja: "vsako soboto smo prepevali v cerkvi z mladimi in za mlade – cilj pa je bil mlade skozi glasbo čibolj vključiti v skrivnost evharistije." Skupina, ki so jo na začetku sestavljali predvsem Nadini nekdanji dijaki in študenti, je kasneje prerasla okvirje projekta LifeTeen in si nadela novo ime – po Jezusu – Alfa in Omega. Še vedno redno sodelujejo pri svetih mašah (dvakrat mesečno v župnijah Ljubljana Bežigrad in Ljubljana Koseze) in snemajo različne lastne ter priredbe tujih pesmi.

© Tamino Petelinšek

Duhovnost, Ritem srca
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...