Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Kapucin brat Štefan Kožuh (foto: Rok Mihevc)
Kapucin brat Štefan Kožuh | (foto: Rok Mihevc)

Brat Štefan Kožuh zadnji dan Radijskega misijona še o temi: Živeti vstajenjsko

Slovenija | 23.03.2024, 23:24 Alen Salihović

Zadnji osrednji misijonski nagovor 19. Radijskega misijona je bil iz romarskega doma v Assisiju. Kapucin brat Štefan Kožuh nam je spregovoril o tem, kako živeti vstajenjsko. S tem nagovorom pa se je tudi sklenilo delo naših sodelavcev in br. Štefana v Asissiju, saj so obiskovali kraje, ki so zaznamovani z delovanjem sv. Frančiška. Tako so se ustavili v Celicah pri Cortoni, v Grecciu, poromali na La Verno, obiskali Porcijunkulo, cerkev sv. Maseja, cerkev Marije Velike ter baziliko sv. Frančiška v Asissiju. Vse z namenom. Na kakšen način pa vas vabimo, da si preberete posamezne novice.

Slovenija, Novice, Duhovnost, Radijski misijon 2024
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.