Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Izvolitev papež Frančiška (foto: Vatican media)
Izvolitev papež Frančiška | (foto: Vatican media)

11. obletnica izvolitve papeža Frančiška: voščilo Cerkve v Sloveniji

Slovenija | 13.03.2024, 07:27 Marta Jerebič

13. marca praznujemo obletnico izvolitve papeža Frančiška. V imenu Katoliške Cerkve na Slovenskem je škof Andrej Saje, predsednik Slovenske škofovske konference, svetemu očetu poslal naslednje voščilo:

Sveti oče,

slovenski škofje smo skupaj z Božjim ljudstvom našega naroda zelo veseli, da vam lahko izrečemo najboljše želje ob enajsti obletnici vaše izvolitve na Petrov prestol.

Naš pozdrav želi biti znamenje naše hvaležnosti za vaše delovanje in vaše učenje, posvečeno evangeliju, o katerem pričujete vsak dan. Verniki v Sloveniji se zavzemamo, da bi bila usmeritev življenja Cerkve v naši domovini vedno bolj usmerjena v oznanjevanje besede vstalega Kristusa in obogatena z dejanji ljubezni do bližnjega, zlasti do tistih, ki živijo na obrobjih.

Obletnica vaše izvolitve je primeren trenutek za to, da obnovimo našo hvaležnost za vaša neutrudna prizadevanja za spodbujanje miru in kulture sprejemanja, ki jo svet še posebej potrebuje.

Ob zagotovilu molitve naših skupnosti vas prosimo, da nas blagoslavljate in spodbujate na poti pričevanja apostolskega življenja, da bi v današnjem svetu vedno bolj postajali živo znamenje vstalega Gospoda in služabniki dobrodelnosti.

V sinovski vdanosti želim izkoristiti to priložnost, da izrazim svoje globoko spoštovanje do vaše svetosti.

Msgr. dr. Andrej Saje
Novomeški škof in predsednik SŠK

Slovenija, Svet
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...