Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež: Nihče ni popoln, vsi smo grešniki

Svet | 10.03.2024, 13:37 Alen Salihović

Papež Frančišek je na četrto postno nedeljo v nagovoru pred opoldansko molitvijo dejal, da pred Jezusom ni skrivnosti, saj bere v srcih, v srcu vsakega od nas. »Ta sposobnost nas lahko vznemiri, kajti če je uporabljena zlonamerno, lahko škodi osebam, ker jih izpostavi sodbam brez usmiljenja. Nihče ni popoln, vsi smo grešniki, vsi pogrešimo, in če bi Gospod uporabil poznavanje naših slabosti za obsodbo, se nihče ne bi rešil,« je dejal papež po poročanju Vatikan News.

Toda, kot je dejal sveti oče ni tako. Gospod »jih namreč ne uporabi za to, da bi s prstom kazal na nas, temveč da bi objel naša življenja in jih osvobodil grehov ter nas rešil. Jezus noče izvajati procesov ali sodb. On hoče, da bi se nihče med nami ne pogubil. Gospodov pogled na nas ni zaslepljujoča luč, ki zaslepi in nas spravi v težave, ampak nežen sij prijazne luči, ki nam pomaga videti v nas dobro in se zavedati zla, da bi se s pomočjo njegove milosti spreobrnili. Jezus ni prišel, da bi svet obsodil, temveč, da bi ga rešil. Pomislimo, mi tolikokrat, tolikokrat obsojamo. Velikokrat nam je všeč druge obsojati in opravljati. Prosimo Gospoda, naj da vsem ta pogled usmiljenja, da bi gledali na druge, kakor nas vse On gleda. Marija naj nam pomaga, da bomo drug drugemu želeli dobro«.

Vir: Vatikan News

Svet, Papež in Sveti sedež, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.