Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Predsednik vlade Robert Golob (foto: Nebojša Tejić, STA)
Predsednik vlade Robert Golob | (foto: Nebojša Tejić, STA)

Videtič: Gibanje Svoboda je razklano!

Slovenija | 09.03.2024, 22:58 Alen Salihović

V kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba se bo zvrstilo več kadrovskih menjav. Kot poroča STA se z mesta vodje kabineta predsednika vlade v kratkem poslavlja Petra Škofic. Namesto nje na to funkcijo prihaja Luka Špoljar, sicer sedanji sekretar poslanske skupine Gibanja Svoboda. S prvim aprilom kabinet zapušča tudi državna sekretarka za kulturo Kaja Širok, poslavlja se prav tako premierjeva svetovalka za gospodarske zadeve Saša Leban. S funkcije generalne sekretarke stranke Gibanje Svoboda pa se s koncem meseca poslavlja Vesna Vuković, nasledil jo bo aktualni direktor Kontrole zračnega prometa Rok Marolt, ki naj bi po poročanju STA veljal za človeka iz kroga finančnega ministra Klemna Boštjančiča. Kaj se dogaja v Gibanju svoboda smo vprašali političnega komentatorja Mirana Videtiča.

Sogovornik je uvodoma dejal, da so te menjave nenavadno sovpadale okoli 8. marca, zlasti presenetljiv je odhod Petre Škofic. Situacija se mu zdi konfuzna, saj je težko določiti, kdo v tem trenutku dejansko vodi državo. Ocenjuje, da bi lahko bili vsi odstopi posledica paranoje ob odhodu Vesne Vukovič. Kot pomembni članici ekipe premiera Goloba pa ostajata Nika Kovač in partnerka premiera Tina Gaber, opozarja Videtič.

Po besedah Videtiča se vlada sooča s pomanjkanjem dialoga in logike, kar nakazuje na morebitno novo fazo političnih sprememb. Pričakovanja so usmerjena v morebitne kadrovske menjave na vrhu politične hierarhije, meni. Vlada bo verjetno potrebovala čas za uresničitev lastnih interesov, kar pa pomeni, da vsak dan pod aktualno vlado zaznamuje stagnacija političnih procesov.

Slovenija, Politika, Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...