Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Člani Papeške komisije za zaščito mladoletnih (foto: Vatican Media)
Člani Papeške komisije za zaščito mladoletnih | (foto: Vatican Media)

Papež: Žrtve zlorab sprejeti in jim prisluhniti

Svet | 08.03.2024, 10:23 Marta Jerebič

S papežem Frančiškom so se 7. marca srečali člani Papeške komisije za zaščito mladoletnih, ki so zbrani na plenarnem zasedanju. Sveti oče je v nagovoru, ki ga je prebral njegov sodelavec, poudaril, da se ne sme zgoditi, da se žrtev zlorab ne bi sprejelo in se jim prisluhnilo.

Omenil je letno poročilo o normah in postopkih o zaščiti mladoletnih v Cerkvi ter dodal, da ne gre za še en dokument. Poročilo naj bi pomagalo bolje razumeti delo, ki ga je še treba opraviti.

Sveti oče je nadaljeval, da jim lahko »škandal zlorab in trpljenje žrtev« vzame pogum, saj je izziv, da bi obnovili zlomljena življenja in ozdravili bolečino, velik in zapleten«. Toda prizadevanje ne sme popustiti, je poudaril. Spodbudil jih je, da gredo naprej, da bo Cerkev vedno in povsod kraj, kjer se lahko vsakdo počuti kot doma in kjer bo vsaka oseba veljala za sveto.

Svet
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...