Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Politika, volilna skrinjica, volitve (foto: Pixabay)
Politika, volilna skrinjica, volitve | (foto: Pixabay)

Kristjani ne morejo delovati v skrajno desnih strankah ali jih voliti

Slovenija | 27.02.2024, 10:36 Marta Jerebič

Škofovske konference se običajno ne opredeljujejo o konkretnih političnih strankah. A nemška škofovska konferenca je prejšnji teden sprejela izjavo, v kateri je ostro obsodila vzpon etničnega nacionalizma in desničarskega ekstremizma v nemški družbi.

Po njihovih besedah skrajne desničarske stranke ne morejo biti kraj politične dejavnosti za kristjane, prav tako jih kristjani ne morejo voliti. Škofje so pri tem izrecno omenili skrajno desno stranko Alternativo za Nemčijo (AfD). Zapisali so, da so prepričanja stranke "nezdružljiva s krščansko podobo Boga in človeštva". Izjavo so sprejeli soglasno.

Slovenija, Politika, Papež in Sveti sedež, Zdravstvo, Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...