Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Ljudje bežijo iz glavnega mesta Haitija (foto: Vatican media)
Ljudje bežijo iz glavnega mesta Haitija | (foto: Vatican media)

V Haitiju ugrabljenih še sedem redovnikov; škof operiran po eksploziji

Novice | 24.02.2024, 11:36 Marjana Debevec

Na Haitiju se nadaljujejo ugrabitve predstavnikov Cerkve. Šest bratov Presvetega Srca so oborožene skupine prijele včeraj, ko so bili na poti v edino še delujočo šolo na nemirnem območju v središču glavnega mesta. Ugrabili so tudi duhovnika, potem ko je obhajal sveto mašo v kapeli Gospe Fatimske v prestolnici.

Medtem je bil operiran škof Pierre-André Dumas, potem ko ga je minulo nedeljo poškodovala eksplozija v hiši, kjer je bival med obiskom glavnega mesta. Škofovo stanje je po poročanju Vatican News stabilno, danes ali jutri bo premeščen v bolnišnico v Miamiju.

Razmere v karibski državi ostajajo zelo resne zaradi politične nestabilnosti. Policija se ne zmore zoperstaviti oboroženim tolpam, ki divjajo predvsem v prestolnici. Duhovniki in redovniki so pogosto tarče ugrabitev s strani kriminalnih združb, ki so mnenja, da je haitijska cerkev bogata in lahko plača odkupnine

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.