Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Ljudje bežijo iz glavnega mesta Haitija (foto: Vatican media)
Ljudje bežijo iz glavnega mesta Haitija | (foto: Vatican media)

V Haitiju ugrabljenih še sedem redovnikov; škof operiran po eksploziji

Novice | 24.02.2024, 11:36 Marjana Debevec

Na Haitiju se nadaljujejo ugrabitve predstavnikov Cerkve. Šest bratov Presvetega Srca so oborožene skupine prijele včeraj, ko so bili na poti v edino še delujočo šolo na nemirnem območju v središču glavnega mesta. Ugrabili so tudi duhovnika, potem ko je obhajal sveto mašo v kapeli Gospe Fatimske v prestolnici.

Medtem je bil operiran škof Pierre-André Dumas, potem ko ga je minulo nedeljo poškodovala eksplozija v hiši, kjer je bival med obiskom glavnega mesta. Škofovo stanje je po poročanju Vatican News stabilno, danes ali jutri bo premeščen v bolnišnico v Miamiju.

Razmere v karibski državi ostajajo zelo resne zaradi politične nestabilnosti. Policija se ne zmore zoperstaviti oboroženim tolpam, ki divjajo predvsem v prestolnici. Duhovniki in redovniki so pogosto tarče ugrabitev s strani kriminalnih združb, ki so mnenja, da je haitijska cerkev bogata in lahko plača odkupnine

Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...