Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Kapela Božjega usmiljenja (foto: Duhovno središče sv. Jožefa)
Kapela Božjega usmiljenja | (foto: Duhovno središče sv. Jožefa)

V Ljubljani znova 40 dnevna molitev za življenje

Cerkev na Slovenskem | 19.02.2024, 12:41 Marjana Debevec

V letošnjem postu se Ljubljana znova pridružuje pobudi 40 dni za življenje. Predvsem v njenem prvem stebru, to je v molitvi in postu. Molitev poteka pred Najsvetejšim v kapeli Božjega usmiljenja in nedolžnih otrok pri Cerkvi svetega Jožefa, in sicer vsak dan med tednom od 17. do 19. ure.

"Prvi namen gotovo sovpada s časom - to je spreobrnitev src - in končno, da bi sprejeli vrednost vsakega življenja in ga tudi sprejeli," je za naš radio pojasnil koordinator Matjaž Venta

Prepričani so namreč, da je molitev tista, ki odpira in spreminja srca. Zato vse vabijo, da se povežejo v molitvi za spoštovanje svetosti življenja. Pobuda bo potekala do cvetne nedelje. 

Pobuda 40 dni za življenje se je od leta 2007 razširila že v 64 držav in poteka po več kot tisoč mestih sveta. 

Prva leta so jo v Sloveniji pripravljali pred ljubljansko porodnišnico, kjer so molili za vse matere, ki so v stiski zaradi odločitve za splav in za rešitev nerojenih otrok. Mnoge matere so pričevale, da so prav pri teh molivcih našle mir in podporo.

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...