Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Kapela Božjega usmiljenja (foto: Duhovno središče sv. Jožefa)
Kapela Božjega usmiljenja | (foto: Duhovno središče sv. Jožefa)

V Ljubljani znova 40 dnevna molitev za življenje

Cerkev na Slovenskem | 19.02.2024, 12:41 Marjana Debevec

V letošnjem postu se Ljubljana znova pridružuje pobudi 40 dni za življenje. Predvsem v njenem prvem stebru, to je v molitvi in postu. Molitev poteka pred Najsvetejšim v kapeli Božjega usmiljenja in nedolžnih otrok pri Cerkvi svetega Jožefa, in sicer vsak dan med tednom od 17. do 19. ure.

"Prvi namen gotovo sovpada s časom - to je spreobrnitev src - in končno, da bi sprejeli vrednost vsakega življenja in ga tudi sprejeli," je za naš radio pojasnil koordinator Matjaž Venta

Prepričani so namreč, da je molitev tista, ki odpira in spreminja srca. Zato vse vabijo, da se povežejo v molitvi za spoštovanje svetosti življenja. Pobuda bo potekala do cvetne nedelje. 

Pobuda 40 dni za življenje se je od leta 2007 razširila že v 64 držav in poteka po več kot tisoč mestih sveta. 

Prva leta so jo v Sloveniji pripravljali pred ljubljansko porodnišnico, kjer so molili za vse matere, ki so v stiski zaradi odločitve za splav in za rešitev nerojenih otrok. Mnoge matere so pričevale, da so prav pri teh molivcih našle mir in podporo.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.