Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Papež po opoldanski molitvi (foto: Vatican News)
Papež po opoldanski molitvi | (foto: Vatican News)

O angelih in zvereh, ki prebivajo znotraj nas

Papež in Sveti sedež | 19.02.2024, 11:47 Petra Stopar

Papež Frančišek je kristjane pri molitvi angelovega češčenja na prvo postno nedeljo povabil, naj se soočimo z notranjimi boji in dopustimo, da Božji glas govori našemu srcu. Kot poroča slovenski portal Vatican News, se je oprl na Markov evangelij, ki nam govori o Jezusu, skušanem v puščavi. Tam je bil Kristus med zvermi in angeli.

Tudi mi smo po papeževih besedah v postu povabljeni, da vstopimo v puščavo, ki je naš notranji svet, v katerem lahko prav tako srečamo divje zveri in angele, je dejal papež.

"V duhovnem življenju lahko ob misli na divje zveri pomislimo na neurejene strasti, ki nam ločujejo srce in si ga skušajo prisvojiti. Vplivajo na nas, zdijo se mikavne, a če nismo pozorni, nas lahko raztrgajo. Lahko damo ime tem »zverem« duše, to so različne pregrehe, pohlep po bogastvu, ki nas zapre v preračunavanje in v nezadovoljstvo, nečimrnost užitka, ki te obsodi na nemir in samoto, ter še pohlep po slavi, ki poraja negotovost ter nenehno potrebo po potrjevanju in protagonizmu," je dejal papež. 

Papež in Sveti sedež, Teme, Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...