Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Urednik spletnega portala Domovina Martin Nahtigal (foto: Rok Mihevc)
Urednik spletnega portala Domovina Martin Nahtigal | (foto: Rok Mihevc)

Urednik portala Domovina.je Martin Nahtigal: Ta vlada je hodeča afera!

Slovenija | 16.02.2024, 15:09 Alen Salihović

V minulem tednu je bilo na političnem parketu precej pestro. Dogajanje je za Radio Ognjišče komentiral urednik spletne strani Domovina.je Martin Nahtigal. Vabljeni, da prisluhnete kratkemu pogovoru.

Najprej je završalo v SDS, ko je prvak stranke Janez Janša v pogovoru za N1 dejal, da bo očitno nastala poslanska skupina iz poslancev, ki ne sledijo več volji volivcev. Ob tem je imel v mislih poslanske kolege Anžeta Logarja, Evo Irgl in Dejana Kaloha, ki naj bi delo nadaljevali v Platformi Sodelovanja.

Nato smo le videli odhod ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, ki pa ni prinesel neke velike kohezije v koaliciji. Nenavaden nakup sodne stavbe pa je odnesel tudi državnega sekretarja Igorja Šoltesa.

Zanimalo pa nas je tudi dogajanje in odzivi NSi in Ljudmile Novak po odboru za peticije v Evropskem parlemantu. 

Slovenija, Politika, Evropska Unija, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.