Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Kapela v prostorih Zavoda Ž!VIM (foto: Zavod Ž!VIM)
Kapela v prostorih Zavoda Ž!VIM | (foto: Zavod Ž!VIM)

V kapeli Zavoda ŽIVIM križev pot za življenje

Novice | 16.02.2024, 13:36 Marjana Debevec

Obhajamo prvi postni petek, ko bodo po številnih cerkvah pripravili pobožnosti križevega pota. Križev pot bodo molili tudi na drugih pomenljivih krajih. Zavod Živim vabi k molitvi križevega pota ZA življenje.

Zavod Ž!VIM vabi na molitvev križevega pota ZA življenje, ki ga bodo molili v kapeli Zavoda. Skupaj s trpljenjem in darovanjem našega Gospoda Jezusa Kristusa bodo spremljali križev pot noseče mamice in njenega nerojenega otroka.

Noseča mamica v stiski, ki nima podpore bližnjih ter doživlja različne pritiske, vidi umetni splav kot edino možno rešitev. Zato bodo ta križev pot darovali predvsem za vse nosečnice, ki so v stiski in razmišljajo o splavu.

Molitev bo potekala vsak postni petek ob treh popoldne v kapeli Zavoda ŽIV!M. Začnemo na prvi postni petek, tj. 16. februarja 2024.

Križev pot ZA življenje bo potekal tudi v župniji Peče, vsak postni petek po večerni sveti maši. Sveta maša se tam prične ob 17. uri.

Plakat, ki vabi na križev pot
Plakat, ki vabi na križev pot © Zavod Ž!VIM

Zavod ŽIV!M se nahaja v centru Ljubljane, na Potočnikovi ulici 8. Ob hiši je možnost parkiranja avtomobilov. Za več informacij lahko pišete na: info@zavod-zivim.si ali pokličete na 040 577 468.

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.