Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Papež na novembrskem srečanju z otroki (foto: Vatican media)
Papež na novembrskem srečanju z otroki | (foto: Vatican media)

Kaj je sprožil devetletni Alessandro?

Novice | 16.02.2024, 08:33 Marjana Debevec

V Vatikanu so predstavili prvi Svetovni dan otrok, ki bo potekal v Rimu 25. in 26. maja. Podobne dogodke bodo hkrati pripravili tudi po drugih škofijah sveta. Papež Frančišek želi, da bi ta dan postal vsakoletna tradicija, saj ga je k temu spodbudil devetletni deček Alessandro.

Za prvi Svetovni dan mladih je sveti oče izbral naslov: Glej, vse delam novo. Na zadnjem srečanju z otroki, ko jih je Vatikan prišlo kar sedem tisoč, so namreč mnogi doživeli novost in svežino evangelija.

Majsko srečanje je papež zaupal vodji vatikanskega urada za kulturo kardinalu Joséju Tolentinu, ki je za Vatikan News dejal, da v otrocih Cerkev vidi novo obzorje upanja.

»Otroci so veliki posredniki veselja. Imajo tudi veliko zaupanje v človeškost. V času nihilizma in zgodovinskega pesimizma, v katerem živimo, so nosilci konkretne vere v človeštvo,« je za Vatican News dejal kardinal Tolentino.

Novice
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...