Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež na novembrskem srečanju z otroki (foto: Vatican media)
Papež na novembrskem srečanju z otroki | (foto: Vatican media)

Kaj je sprožil devetletni Alessandro?

Novice | 16.02.2024, 08:33 Marjana Debevec

V Vatikanu so predstavili prvi Svetovni dan otrok, ki bo potekal v Rimu 25. in 26. maja. Podobne dogodke bodo hkrati pripravili tudi po drugih škofijah sveta. Papež Frančišek želi, da bi ta dan postal vsakoletna tradicija, saj ga je k temu spodbudil devetletni deček Alessandro.

Za prvi Svetovni dan mladih je sveti oče izbral naslov: Glej, vse delam novo. Na zadnjem srečanju z otroki, ko jih je Vatikan prišlo kar sedem tisoč, so namreč mnogi doživeli novost in svežino evangelija.

Majsko srečanje je papež zaupal vodji vatikanskega urada za kulturo kardinalu Joséju Tolentinu, ki je za Vatikan News dejal, da v otrocih Cerkev vidi novo obzorje upanja.

»Otroci so veliki posredniki veselja. Imajo tudi veliko zaupanje v človeškost. V času nihilizma in zgodovinskega pesimizma, v katerem živimo, so nosilci konkretne vere v človeštvo,« je za Vatican News dejal kardinal Tolentino.

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.