Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Uroš in Tjaša pred razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma (foto: Andraž Martinšek)
Uroš in Tjaša pred razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma | (foto: Andraž Martinšek)

Edini prazen sedež v razprodani dvorani za Tjašino pokojno mamo

Slovenija | 10.02.2024, 11:42 Rok Mihevc

Gallusova dvorana Cankarjevega doma je bila nabita s čustvi kot že dolgo ne. Gostila je enega bolj pričakovanih glasbenih dogodkov – koncert Uroša in Tjaše.

© Andraž Martinšek

Dvorano razprodala v 36 urah

Da sta Uroš in Tjaša talentirana glasbenika, ki sta že dlje časa prepoznavna v slovenskem glasbenem prostoru, sta dokazala z razprodano dvorano. Še več, razprodala sta jo v rekordnem času za Cankarjev dom, v pičlih 36 urah. Širok krog poslušalcev privablja njuna glasba, ki je polna čustev, iskrenosti in globine ter na nek način tudi vzgaja.

Koncert v Cankarjevem domu le dan po kulturnem prazniku je bil vrhunec njunega dosedanjega ustvarjanja. Spremljala ju je vrhunska zasedba glasbenikov, ki so s svojim talentom in energijo dodatno obogatili celoten glasbeni spektakel. Občinstvo je bilo navdušeno nad izjemno izvedbo skladb, ki so segale od čustvenih balad do živahnih ritmov.

Uroš in Tjaša
Uroš in Tjaša © Andraž Martinšek

Prazen sedež za Tjašino pokojno mamo

Med koncertom sta Uroš in Tjaša predstavila tako že znane uspešnice kot tudi precej novih skladb z novega albuma Steklasika. Verjetno eden ganljivejših trenutkov je bila Tjašina izvedba in interpretacija pesmi »Pesem za mami«, s katero se je poklonila svoji pokojni mami. Čustvena izvedba in iskrene besede so v dvorani ustvarile globoko čustveno vzdušje, občinstvo pa je Tjaši izkazalo ganljivo podporo in sočutje. Za še eno ganljivo potezo sta poskrbela, ko sta prazen sedež v razprodani Gallusovi dvorani »rezervirala« in namenila prav pokojni mami. "Verjamem, da ni prazen," je s solzami v očeh dejala Tjaša.

© Andraž Martinšek

Ponovitev Steklasike bo

Na odru so se jima tekom večera pridružili Game over, Kvatropirci in mladinski pevski zbor. Njuna glasba je navdihujoča, pristna in univerzalna, kar dokazuje, da lahko tudi domači glasbeniki ustvarijo nepozaben glasbeni dogodek, ki bo zaznamoval srca in duše poslušalcev.

© Andraž Martinšek

 

In še dobra novica za vse, ki niste prišli do vstopnic. Koncert Steklasika bo doživel ponovitev.

Smo pa Uroša in Tjašo na odru Gallusove dvorane gostili tudi mi, na Gala koncertu Radia Ognjišče novembra lani. 

Slovenija
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...