Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič ocenjuje, da je Tanja Fajon izgubila po zadnjem pogovoru s premierjem s 3:0.

Slovenija | 09.02.2024, 09:22 Alen Salihović

Koalicijsko dogajanje je bilo zaradi nenavadnega nakupa sodne stavbe, ki ga je izvršila ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan v minulem tednu zelo pestro. Nekoliko sta ga v sredo zvečer umirila premier Robert Golob in Tanja Fajon, ki sta se odločila, da želita delati skupaj naprej. Ali je SD pokleknila pred Robertom Golobom smo vprašali političnega komentatorja Mirana Videtiča.

Videtič je dejal, da je Fajon izgubila po zadnjem pogovoru s premierom Golobom v športnem žargonu povedano s 3:0. SD je ostala brez generalnega sekretarja in je začasno izgubila tudi ministrstvo, kar je privedlo do zmanjšanja njene vloge v koalicija ter padec podpore oziroma ugleda stranke. Spomnil je še, da je Levica izključila svojega najbolj radikalnega poslanca v poskusu pridobiti več volilnih glasov SD-ja. Poleg tega pa so, tako Videtič izbruhnila neskladja in boji za prevlado med političnimi ozadji levih strank.

Napoveduje tudi, da se bo slovenska levica verjetno preoblikovala. Kljub dogovoru med SD in Gibanjem Svoboda za sodelovanje, ta dogovor ne bo rešil vseh političnih sporov. Po njegovi oceni je Tanja Fajon po teh dogodkih ranjena in njena prihodnost v SD-ju je negotova. Zamenjava na ministrstvu za pravosodje tudi ne pomeni, da se bo ta situacija končala. Meni, da Gibanje Svoboda ni popolni zmagovalec, saj deluje kot koristen idiot za leva politična ozadja, ki so tudi v preteklosti pokopavala nove obraze in slednje tudi ustvarjala.

Slovenija, Politika, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.