Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Robert Golob (foto: Rok Mihevc)
Robert Golob | (foto: Rok Mihevc)

"Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo celotne vlade"

Slovenija | 05.02.2024, 17:21 Alen Salihović

Finančni minister Klemen Boštjančič je pozdravil informacije, da naj bi Nacionalni preiskovalni urad preiskavo nakupa prostorov za potrebe sodišč na Litijski cesti širil tudi na njegov resor. Po Boštjančičevih besedah sicer preiskovalci še niso stopili v stik z njegovim resorjem, a upa, da do tega pride čim prej. Na ministrstvu bodo posredovali dokumente, s katerimi razpolagajo, je zatrdil po pisanju STA. Meni, da je treba zadevi čim prej priti do dna in da dileme o objektivni odgovornosti ministrice Dominike Švarc Pipan ni, ključno je vprašanje, ali lahko ta pri razčiščevanju še kaj pomaga ali škodi. Na dogajanje se je odzval tudi prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša.

Janša je na profilu X zapisal: 

Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo @vladaRS. Kajti:

1. Omrežje @strankaSD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi @tfajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt.

2. Ministrica @Mpravosodje DŠP obljubi, da bo na MF zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve. V nobeni @vladaRS to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Ob tem sta oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve. To je namreč poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega PV ob takih predlogih.


3. Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem DŠP podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, Boštjančič plača že naslednji dan.

4. Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca??????? To je možno samo v Sloveniji, ker MSM to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi: Ali je PV @vladaRS Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem MF od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo.

Slovenija, Politika, Novice
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...