Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik
Utrinek z Ritma srca 2023 (foto: Rok Mihevc)
Utrinek z Ritma srca 2023 | (foto: Rok Mihevc)

Razpis za festival Ritem srca 2024

Radijski utrip | 29.01.2024, 14:10 Andrej Jerman

Z veseljem sporočamo, da festival Ritem srca 2024 tudi letos bo! Potekal bo v torek, 21. maja, na prostem na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani in kot vsako leto tudi letos iščemo nove slovenske sodobne krščanske pesmi, ki se bodo predstavile na festivalskem odru.

Pomagamo vam pri izvajalcu

K prijavi na festivalski razpis zato lepo vabimo tako avtorje kot tudi izvajalce (če ste avtor, a niste izvajalec, vam lahko pomagamo poiskati koga, ki bi vašo pesem morda izvajal in se na razpis lahko prijavite skupaj , ipd.).

Rok za oddajo prijav je 20. februar

Zadnji rok za oddajo prijav je 20. februar 2024, na tej povezavi pa se nahaja letošnji razpis in prijavni obrazci. Vse prispele prijave bo strokovna komisija pregledala in med njimi izbrala tiste, ki se bodo spomladi na festivalu tudi predstavili.

Potekal bo v torek, 21. maja 2024, na prostem na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani in kot vsako leto tudi letos iščemo nove slovenske sodobne krščanske pesmi, ki se bodo predstavile na festivalskem odru.

Povejte naprej

V primeru nejasnosti smo na voljo za dodatna pojasnila. V kolikor pa poznate še koga, ki bi ga napisano utegnilo zanimati, prosimo, posredujte naprej.

RAZPIS RITEM SRCA 2024

Radijski utrip
Damijana Medved (photo: Rok Mihevc) Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)

Katera je vaša najlepša slovenska beseda?

Leta 1999 je Unesco 21. februar razglasil za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so 21. februarja 1952 v Pakistanu zahtevali ...

Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek) Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek)

Kačo namesto psa?

V studiu smo poleg Aleša Abrama iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo gostili tudi rdečerepega udava Feliksa in bradato agamo Tineta. Aleš Abram poudarja, da se eksotičnih živali držijo ...

Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay) Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay)

O časovnih prepovedih gnojenja

Z gnojenjem zemlji vračamo hranila, ki jih v času vegetacije gojene kmetijske rastline porabijo. Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov predpisuje, da se v zimskem ...