Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Jeza nažira naše odnose

Papež in Sveti sedež | 31.01.2024, 09:50 Marjana Debevec

Papež Frančišek nadaljuje svoje kateheze o grehih in krepostih. Danes je spregovoril o jezi, ki se vidi že na človekovem obrazu. Obenem pa je to tudi greh, ki uničuje človeške odnose. Ko je nekdo jezen, namreč vedno išče razlog v drugem. Nikoli ne prizna svojih napak.

"V življenju so nam gotovo mnogi dolžni ljubezni, vendar pa tudi mi večkrat nismo ljubili v pravi meri. Mogoče nekomu nismo vrnili ljubezni, ki si jo zasluži. Vsi smo grešniki, zato se moramo naučiti odpuščati. Ljudje ne moremo živeti skupaj, če ne izvajamo umetnosti odpuščanja, pa naj bo to po človeško še tako nemogoče. Nasproti jezi pa stojijo dobrohotnost, velikodušnost, krotkost in potrpežljivost."

Nasproti jezi pa stojijo dobrohotnost, velikodušnost, krotkost in potrpežljivost.

Vendar pa jeze tudi ne smemo tlačiti v sebi, je poudaril papež. Včasih je dobro, da jo izrazimo na primeren način. "Če se namreč nekdo nikoli ne bi razjezil zaradi nepravičnosti ali tlačenja šibkih, ne bi bil človeški, še manj pa kristjan. Vendar v tem primeru po besedah svetega očeta ne gre za jezo, ampak za vnemo."

Še nekaj fotoutrinkov z današnje avdience ...

© Vatican Media

© Vatican Media

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...