Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Miran Videtič (foto: Rok Mihevc)
Miran Videtič | (foto: Rok Mihevc)

Videtič ocenjuje, da bi morali oditi tako pravosodna kot digitalna ministrica

Slovenija | 29.01.2024, 08:41 Alen Salihović

Pravosodna in digitalna ministrica bi morali odstopiti. V to je prepričan politični komentator Miran Videtič in dodal, da se takšnega političnega kaosa v katerem smo trenutno ne spomni.

Miran Videtič je v pogovoru najprej analiziral sposobnosti pravosodne in digitalne ministrice, ki sta soočeni z interpelacijami. Meni, da ministrici nista primerni za svoji funkciji, pri čemer opozarja na bolestno ambicijo Dominike Švarc-Pipan in pomanjkanje razumevanja za delovanje svojega ministrstva pri Emiliji Stojmenovi Duh.

Pojasnjuje, da digitalno ministrstvo ni ustanovljeno za trgovanje z računalniki, temveč bi moralo biti sposobno izdelati digitalno ustavo za omogočanje dostopa do storitev državljanom. Glede sporov med strankama SD in Gibanjem Svoboda, strokovnjak meni, da SD želi postati resna politična stranka in se distancirati od gibanja Svoboda, ki državo vodi v napačno smer. Izraža upanje, da bo prišlo do odstopa obeh ministrice in da bo premier Golob ugotovil potrebo po delovanju v interesu ljudi. Na vprašanje, ali trenutna koalicija s tako močno podporo potrebuje opozicijo, strokovnjak opozarja, da so že od začetka opazni znaki razkola v opoziciji, je povedal Miran Videtič.

Slovenija, Politika, Teme, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.