Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Nika Prevc (foto: Jure Makovec/STA)
Nika Prevc | (foto: Jure Makovec/STA)

Nika Prevc zmagala na Ljubnem, Nika Križnar tretja

Slovenija | 28.01.2024, 13:12 Alen Salihović Slovenska tiskovna agencija

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (276,8 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Na veselje domačih pristašev je v finalu zadržala prvo mesto in premagala sobotno zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig (271,7) ter rojakinjo Niko Križnar (268,9).

Nika Prevc je tako slavila šesto posamično zmago v karieri, vse v tej sezoni. Enkrat je bila najboljša še na superekipni tekmi v japonskem Zau. Skupno so to njene devete stopničke v svetovnem pokalu, od tega osme posamične.

Finalno serijo je 18-letnica začela z 1,9 točke naskoka pred Pinkelnig, ki je na drugo mesto napredovala s četrtega po prvi seriji. V drugo sta obe skočili 92 m, a je slovenska najstnica zbrala več točk tudi v drugo in slavila zanesljivo zmago.

Križnar je bila drugapo prvi seriji, v drugi pa je za malenkost zaostala za Avstrijko in zabeležila četrte stopničke v sezoni. Skupaj s Prevc je v Zau slavila na ekipni tekmi.

V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Katra Komar (240,6) je bila 19., Taja Bodlaj (240,1) je bila tik za njo, Tina Erzar (238,1) je končala kot 22., Ajda Košnjek (224,8) pa 28.

Sezona svetovnega pokala za ženske se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu.

Slovenija, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.