Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Splošna avdienca (foto: Vatican Media)
Splošna avdienca | (foto: Vatican Media)

Greh, ki pogosto nima nič skupnega z zneskom na bančnem računu

| 24.01.2024, 13:48 Marta Jerebič

Papež Frančišek je v sklopu katehez o krepostih in grehih danes govoril o pohlepu. Po njegovih besedah to ni samo težava bogatih, ampak greh, ki pogosto nima nič skupnega z zneskom na bančnem računu. To je bolezen srca, ne denarnice, je dejal.

Za ozdravljenje od oblik kompulzivnega in patološkega kopičenja so menihi priporočali razmišljanje o smrti, saj nakopičene stvari ne bodo šle v krsto.

Ob tem je papež poudaril, da se pogosto zgodi, da nismo gospodarji dobrin, ki jih imamo, ampak dobrine posedujejo nas. Nekateri bogati ljudje niso več svobodni, so vedno zaskrbljen, ker dediščina lahko v trenutku izgine. Pozabljajo na evangeljsko oznanilo, ki pravi, da bogastvo samo po sebi ni greh, vsekakor pa je velika odgovornost.

Papež je dodal, da moramo biti pozorni in velikodušni do tistih, ki so v največji stiski. 

Še nekaj fotoutrinkov iz Vatikana:

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

© Vatican Media

Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...