Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Ustanovni kongres stranke Glas upokojencev. (foto: STA)
Ustanovni kongres stranke Glas upokojencev. | (foto: STA)

Najmlajša stranka z najstarejšim članstvom

Slovenija | 20.01.2024, 15:40 Rok Mihevc

V Sloveniji imamo novo stranko. To je stranka Glas upokojencev, katere ustanovni kongres je bil danes v Ljubljani. To so prvi koraki do cilja, ki so si ga zastavili, je povedal predsednik Pavel Rupar.

Po enem letu postavili temelje prave politične stranke

"Ta cilj je boljše življenje upokojencev, boljše socialne razmere do delavcev, pa tudi mladih, ki gredo za nami. Veseli in ponosni smo, da smo v enem letu, od pobude, da bi upokojenci sporočili vladi, da smo še kako živi, da smo v tem letu prehodili to pot do tega dne, ko smo postavili temelje prave politične stranke," je dejal Rupar.

Partner vsem drugim strankam

Je najmlajša stranka v Sloveniji z najstarejšim članstvom. "Ampak to članstvo ima čisto vse, kar življenje prinese. Izkušnje, borbo, modrost, skratka, tisto, kar bi radi prenesli na mlajše generacije. Želimo si, da bi bili partner vsem drugim strankam, tako v parlamentu, kot drugim organizacijam, ki zajemajo upokojenske sfere, brez da tekmujemo med seboj. Z enim samim ciljem, da delamo v isto smer za dobro ljudi."

Glas upokojencev
Glas upokojencev

Za državnozborske volitve upajo, da bodo še letos

Rupar je ponovno je zavrnil misel, da se v stranki opredeljujejo na levo ali desno. Sicer pa se pripravljajo tako na evropske kot državnozborske volitve. Za slednje upajo, da bodo že letos.

 

Slovenija
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...