Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Ustanovni kongres stranke Glas upokojencev. (foto: STA)
Ustanovni kongres stranke Glas upokojencev. | (foto: STA)

Najmlajša stranka z najstarejšim članstvom

Slovenija | 20.01.2024, 15:40 Rok Mihevc

V Sloveniji imamo novo stranko. To je stranka Glas upokojencev, katere ustanovni kongres je bil danes v Ljubljani. To so prvi koraki do cilja, ki so si ga zastavili, je povedal predsednik Pavel Rupar.

Po enem letu postavili temelje prave politične stranke

"Ta cilj je boljše življenje upokojencev, boljše socialne razmere do delavcev, pa tudi mladih, ki gredo za nami. Veseli in ponosni smo, da smo v enem letu, od pobude, da bi upokojenci sporočili vladi, da smo še kako živi, da smo v tem letu prehodili to pot do tega dne, ko smo postavili temelje prave politične stranke," je dejal Rupar.

Partner vsem drugim strankam

Je najmlajša stranka v Sloveniji z najstarejšim članstvom. "Ampak to članstvo ima čisto vse, kar življenje prinese. Izkušnje, borbo, modrost, skratka, tisto, kar bi radi prenesli na mlajše generacije. Želimo si, da bi bili partner vsem drugim strankam, tako v parlamentu, kot drugim organizacijam, ki zajemajo upokojenske sfere, brez da tekmujemo med seboj. Z enim samim ciljem, da delamo v isto smer za dobro ljudi."

Glas upokojencev
Glas upokojencev

Za državnozborske volitve upajo, da bodo še letos

Rupar je ponovno je zavrnil misel, da se v stranki opredeljujejo na levo ali desno. Sicer pa se pripravljajo tako na evropske kot državnozborske volitve. Za slednje upajo, da bodo že letos.

 

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.