Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Četvorčki Matej, Marko, Luka in Jovan (foto: UKC Ljubljana)
Četvorčki Matej, Marko, Luka in Jovan | (foto: UKC Ljubljana)

V ljubljanski porodnišnici rojeni četverčki z imeni evangelistov

Slovenija | 15.01.2024, 12:16 Rok Mihevc

Iz ljubljanske porodnišnice so sporočili veselo in spodbudno novico, da so se v Sloveniji rodili četverčki, kar je sila redek pojav. Novica nas je toliko bolj pritegnila, ko smo prebrali njihova imena in ugotovili, da so poimenovani po štirih evangelistih - Matej, Luka, Marko in Jovan (Janez).

Četverčki so se nazadnje rodili leta 2015, pišejo na Facebook strani UKC Ljubljana in dodali: "Poleg spočetja četverčkov, ki je izjemno redko, še redkeje pride do uspešne donositve in poroda, zato ne preseneča, da so v Banjaluki, od koder prihaja porodnica, dogodek označili za pravi čudež." Čestitke staršem in Bogu hvala!

 

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.