Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Odgovorni urednik tednika Domovina Tino Mamić. (foto: Nace Hočevar/STA)
Odgovorni urednik tednika Domovina Tino Mamić. | (foto: Nace Hočevar/STA)

Urednik tednika Domovina Mamić o delu predsednice države in možnostih menjave premierja

| 08.01.2024, 15:13 Alen Salihović

Letošnje leto bo volilno obarvano, saj nas junija čakajo evropske volitve. O tem, o prvem letu mandata slovenske predsednice Nataše Pirc Musar ter o pričakovanjih v politiki smo se pogovarjali z urednikom tednika Domovina Tinom Mamićem.

Od aktualne vlade je težko pričakovati kaj dobrega, saj so splošne napovedi zelo slabe je uvodoma opozoril Mamić.

Pričakuje, da bodo tradicionalne stranke na evropskih volitvah nekaj izgubile predvsem zaradi evro skeptikov in skrajne desnice.

Na notranjepolitičen parketu pa Mamić ugotavlja, da bo politični tempo odvisen od tega, kako dolgo bodo sile iz ozadja še dopustile, da je premier Robert Golob. Zaradi močne podpore v državnem zboru Mamić meni, da Golobu sile oziroma strici iz ozadja ne morejo kar tako vsiliti menjave.

Kritičen je bil tudi do predsednice države Nataše Pirc Musar. Njeno delo do sedaj ga je razočaralo.

Prisluhnite pogovoru.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.