Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Jonathan Ogden  (foto: www.jonathanogden.co.uk)
Jonathan Ogden | (foto: www.jonathanogden.co.uk)

Večplastnost pesmi in besedil

Ritem srca | 12.12.2023, 13:36 Andrej Jerman

Oddaja Ritem srca je bila tokrat v znamenju glasbe britanskega kantavtorja mlajše generacije. To je Jonathan Ogden iz Združenega kraljestva, iz Manchestra. V oddaji smo prisluhnili pesmim z njegove še čisto sveže plošče - Take Me Back.

Mladi glasbenik ima sicer za sabo že kar bogato ustvarjalno pot. Gre namreč za njegovo peto ploščo, od leta 2012 je tudi član skupine indie slavljenske skupine Rivers & Robots.

Glasbo Jonathana Ogdena bi lahko opisali z izrazi kot so »krščanski indie pop z elementi folk in world glasbe«, mogoče bi katero od pesmi lahko uvrstili celo pod »krščanski ambientalni pop« in mogoče celo »bedroom« pop. To je glasba, ki je nastala in bila posneta »v spalnici«, torej je delo enega para rok in ušes, kar v primeru preteklih Ogdenovih izdaj tudi nekako drži.

Več pa v posnetku oddaje Ritem srca


Ritem srca
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...