Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nigerijski otrok (foto: Pixabay)
Nigerijski otrok | (foto: Pixabay)

Med božičnimi napadi v Nigeriji ubitih vsaj 160 ljudi

Novice | 27.12.2023, 09:10 Marjana Debevec

Najmanj 160 ljudi je bilo ubitih v napadih oboroženih skupin med soboto zvečer in ponedeljkom v več vaseh v osrednji Nigeriji. Ta afriška država je že leta prizorišče protikrščanskega nasilja in zaseda 6. mesto na lestvici preganjanja kristjanov, ki jo vodi nevladna organizacija Open doors.

Samo lani je bilo zaradi izpovedovanja vere ubitih 5014 kristjanov, v zadnjih petih letih več kot 20.000. Direktor omenjene organizacije je povedal, da so teroristi Boko Harama ugrabitve in posilstva krščanskih žensk uporabili kot orožje za uničenje žrtev, njihovih družin.

Na ta način po njegovih besedah hočejo izkoreniniti krščansko prisotnost na celotnem območju. Nigerijska država pa očitno tega nasilja ni sposobna zajeziti, je še dejal direktor organizacije Open Doors v Italiji Cristian Nani.

Novice
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...