Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež Frančišek pri polnočni sveti maši (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek pri polnočni sveti maši | (foto: Vatican Media)

"Nocoj ljubezen spreminja zgodovino"

Papež in Sveti sedež | 25.12.2023, 10:32 Rok Mihevc

Papež Frančišek je med polnočno sveto mašo, ki se je začela že ob 19.30, pozval k miru. Naša srca so nocoj v Betlehemu, je dejal v baziliki svetega Petra v Vatikanu.

»Bratje in sestre, nocoj ljubezen spreminja zgodovino. Daj, Gospod, da bomo verovali v moč tvoje ljubezni, ki je tako drugačna od moči sveta. Naj se kot Marija, Jožef, pastirji in modri stisnemo okoli Tebe, da bi te častili. Ko nas boš naredil bolj podobne Tebi, bomo lahko svetu pričevali o lepoti tvojega obličja.«

© Vatican Media

Pravičnost po njegovih besedah ne bo prišla z razkazovanjem sile. Kot je dejal, Jezus "ne odpravlja krivice od zgoraj z razkazovanjem sile, ampak od spodaj, z izkazovanjem ljubezni".

© Vatican Media

Več iz njegovega nagovora si preberite na spletni strani Radia Vatikan.

© Vatican Media

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.