Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Nadškof in župan (foto: Karitas Maribor)
Nadškof in župan | (foto: Karitas Maribor)

Nadškof Cvikl obiskal prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem

Slovenija | 24.12.2023, 14:58 Alen Salihović

Pred božičem sta Karitas Maribor ter prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem obiskala mariborski nadškof Alojzij Cvikl ter župan mesta Maribor Saša Arsenovič. Gosta sta si opasala predpasnike ter se tim pridružila sodelavcem ter prostovoljcem Karitas in razdelila slovesno kosilo, poročajo na spletni strani Katoliške cerkve.

Kakor že tradicionalno sta se obrnila na vse navzoče prejemnike pomoči, prostovoljce in sodelavce Karitas s kratko spodbudno mislijo. Nadškof Cvikl je navzoče pozdravil z naslednjimi besedami: »'Božič nosimo v sebi', tako eno od naših podjetij propagira svoje izdelke. Ali je res, da božič nosimo v sebi? To je hrepenenje po luči, kajti strah nas je teme, smrti, podzemlja. Novorojeni se 'spušča' k nam tako, da se rodi v pastorski votlini, da na zunaj pokaže, da se nas želi dotakniti tam, kjer smo najbolj krhki. Potrebno je samo odpreti vrata našega srca. Nič ne bo odnesel. Prinesel pa spremembo v naše življenje. Želim, da bi letošnji božič se nas dotaknil v globini našega srca. Potem bomo zapeli pesem veselja in hvaležnosti. Vse dobro tudi v novem letu 2024.«

Župan Saša Arsenovič je izrazil veliko veselje, da je ponovno navzoč in se lahko tako resnično srečamo. Prejemnikom pomoči je kot darilo obljubil karte za vožnjo s Panoramskim kolesom v srcu Maribora. Tako je v prijetnem in domačem vzdušju minilo srečanje in predbožično kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem, kjer vsak dan prejme kosilo preko 50 oseb v veliki stiski.

Vir: Katoliška cerkev

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.