Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Trg sv. Petra (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Trg sv. Petra | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Z ljubeznivostjo Boga mislimo na vse

Svet | 24.12.2023, 13:30 Alen Salihović Vatican News

Papež Frančišek je na današnjo 4. adventno nedeljo dejal, da nas Bog ljubi na takšen način in tudi nas kliče, naj delamo enako, da sprejemamo, zaščitimo in spoštujemo druge. »Pomislimo na vse, pomislimo na tistega, ki je odrinjen, na tistega, ki je v teh dneh daleč od božičnega veselja. Z ljubeznivostjo Boga mislimo na vse. Zapomnimo si to besedo: ljubeznivost Boga,« je dejal papež.

»Vprašajmo se torej na dan pred božičem. Želim dopustiti, da me obsenči Sveti Duh s sladkostjo, krotkostjo Boga in ljubeznivostjo Boga, tako da mu napravim prostor v srcu s tem, da se približam njegovemu odpuščanju in evharistiji? In še, za katere osamljene in pomoči potrebne osebe sem lahko senca, ki krepča, prijateljstvo, ki tolaži? Marija naj nam pomaga, da bomo odprti, gostoljubni za navzočnost Boga, ki nas s krotkostjo prihaja rešit,« je dejal sveti oče.

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče po poročanju Vatican News pozdravil navzoče na Trgu sv. Petra, še zlasti pa delegacijo italijanskih državljanov. Vsem je še zaželel lepo nedeljo in božični večer v molitvi, toplini naklonjenosti in treznosti ter izrazil svojo bližino bratom in sestram, ki trpijo zaradi vojne, posebej v Palestini, Izraelu in Ukrajini. 

Vir: Vatican News

Papež Frančišek
Papež Frančišek © Divisione Produzione Fotografica

Svet, Papež in Sveti sedež, Teme, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju