Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Svečka (foto: pexels)
Svečka | (foto: pexels)

Pokol v Kamerunu

Svet | 22.12.2023, 14:58 Marta Jerebič

Papež Frančišek v božični poslanici mestu in svetu vsako leto poziva k miru in opozarja tudi na vojna žarišča in nasilje, ki ne polnijo medijev v zahodnem svetu. Tako se bo tudi letos na seznamu držav znašel Kamerun.

Na severu te države je skrajna islamistična skupina Boko Haram napadla neko vas in zverinsko pobila prebivalce. Novico o tem nam je skupaj z videoposnetkom, ki ga zaradi grozljivosti podob ne objavljamo, poslala s. Mojca Karničnik iz Družbe misijonark Jezusa Kristusa, ki ima svoje postojanke na severu Kameruna in kjer je tudi sama misijonarila pred leti. Danes deluje v DR Kongo.

Na posnetku je videti pobite prebivalce, mrtve matere, ki objemajo oziroma imajo v culi na hrbtu dojenčke, med katerimi je še kdo živ, saj se sliši otroški jok.

»Te lepe predbožicne dni so nam pomračili žalostni dogodki na severu Kameruna, kjer imamo tudi MJK svoje misijonske postojanke in kjer sem tudi jaz misijonarila pred leti. Sovražna muslimanska skupina "Boko- Haram" je napadla vas in zverinsko pobila prebivalce. Ja, Herodi niso živeli in ustrahovali druge le v preteklosti,« je zapisala s. Mojca Karničnik.

Svet
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...